Den hjælp plejefamilier modtager fra Opvækst og Læring

Opvækst og Lærings intention er at understøtte jer bedst muligt i jeres vigtige arbejde som aflastningsfamilie og plejefamilie

Når man er ansat som aflastningsfamilie eller plejefamilie i Faaborg-Midtfyn Kommune, har man mulighed for vejledning, støtte og supervision fra kommunens familieplejekonsulent.

Nedenfor kan I se Opvækst og Lærings serviceniveau i forhold til aflastningsfamilier og plejefamilier.

• Hvis man har brug for et supervisionsforløb foretages dette ved en pædagogisk psykologisk konsulent, ansat i Opvækst og Læring. Visitationen foregår via kommunens familieplejekonsulent.

• En plejefamilie får tilbudt besøg af familieplejekonsulenten hver 3. måned eller efter behov. En aflastningsfamilie får besøg af familieplejekonsulenten hver 6. måned eller efter behov.

• Alle fynske plejefamilier får tilbudt efteruddannelse i form af temadage. Temadagene er udarbejdet i et samarbejde med 7 andre kommuner; Assens, Nyborg, Kerteminde, Middelfart, Nordfyn, Langeland og Svendborg.
    Derudover tilbyder Opvækst og Læring kursusaftener for plejefamilier bosiddende i Faaborg-Midtfyn Kommune. Kursusaftenerne afholdes i MDvuns-huset i Vester Hæsinge.

• Såfremt I i jeres netværksgrupper kunne ønske et fagligt input eller andre øjne på en fælles problemstilling eller udfordring, kan I drøfte dette med kommunens familieplejekonsulent.

• Hvis I ansættes som plejefamilie i kommunen, vil der blive udarbejdet en kontrakt. I vil derefter blive indbudt til en orienteringsaften i Opvækst og Læring. Orienteringsaftenen finder sted i MDvuns-huset i Vester Hæsinge.

• Opvækst og Læring indbyder hvert år alle aflastnings- og plejefamilier til en nytårskur.