Kursusdage for fynske aflastnings- og plejefamilier

Igen i år samarbejder familieplejen i 8 af de fynske kommuner om at sammensætte et kursusprogram for alle pleje- og aflastningsfamilier.

Det drejer sig om nedenstående 8 kommuner:

• Nyborg
  • Kerteminde
  • Svendborg
  • Faaborg-Midtfyn
  • Nordfyn
  • Middelfart
  • Langeland
  • Assens

Døgnplejefamilier har ret og pligt til at deltage i minimum to uddannelsesdage om året. Vi vil imidlertid gerne tilbyde både aflastnings- og døgnplejefamilierne et fagligt og udviklende input. Herunder muligheden for at mødes med kolleger.

Der er behov for, at I laver aftaler med institutioner, skoler og SFO eller med barnepige på de dage, I skal på kursus, så I har mulighed for at blive til kurset slutter. Som noget nyt i år er der 2 temadage, der slutter kl. 13.00.

Vi har hyret nogle spændende oplægsholdere, som alle vil inspirere til udvikling af daglig praksis. I år har vi arrangeret en sjov teateraften, som henvender sig til børnene og deres plejefamilier.

Praktisk information om kursusdagene

• 3 dagskurser er i tidsrummet 9.00-15.00
  • 2 dagskurser er i tidsrummet 9.00-13.00
  • 1 aftenarrangement i tidsrummet 17.00-20.30

• Der serveres rundstykker og kaffe/te kl. 8.30-9.00, hvor vi opfordrer jer til at komme og hygge jer med hinanden.
  • Der er på de lange temadage frokost midt på dagen samt kaffe/te og kage om eftermiddagen.
  • På de korte temadage afsluttes dagen med en stående sandwich kl. 13.00, eller I kan spise den på vej hjem.
  • Til aftenarrangementet serveres der aftensmad kl. 17.10
  • Igen i år har vi valgt, at alle kursusdage skal foregå på Fyrtårn Tommerup
  • Der er parkeringspladser lige omkring hallen samt parkeringsmuligheder overfor hallen ved idrætspladsen.

Tilmelding til kurser - Dette kursusprogram gælder for hele år 2020

I er velkomne til at tilmelde jer alle kurser på én gang med det samme, ellers står der tilmeldingsfrist ved hver kursusdag.

I skal være opmærksomme på at tilmelde jer til den kommune, hvor I har pleje- og aflastningsopgaver fra – og kun ét sted.

Vær opmærksom på at overholde fristen for tilmelding.

Kursusbevis udleveres eller sendes efter endt kursusdag.

Mødested til alle kurser: Fyrtårn Tommerup, Tallerupvej 85, 5690 Tommerup

Tilmelding til alle kurser på én gang på mail: metnt@fmk.dk

Kursus 1 - Torsdag den 27. februar 2020 - Hvem sagde barndommen er sorgløs

Kursus 2 - Tirsdag den 22. september 2020 - Kost, adfærd og plejebørn