Kursus 5: Humor og livsmod i børns liv/dag - et hjem uden humor er ikke noget hjem!

På dette kursus er der fokus på humor. En legende og optimistisk tilgang til livet er afgørende at få med sig i opvæksten.

v/ lektor Per Ryt-Hansen.

Afholdes torsdag den 5. november 2020 kl. 8.30-13.30.

Den positive kontakt og grundstemning i hjemmet, sætter sig i cellerne som byggeklodser til et godt immunforsvar over for livets fortrædeligheder. Når vi ler sammen, åbner vi os for hinanden, giver nysgerrigheden vinger og styrker relationen. Humor, en legende og en optimistisk tilgang til livet er afgørende at få med sig i opvæksten for at give børn LIVSMOD.

Humoren indkredses gennem humorteorier, tanker, banale sandheder og uhæmmede påstande.

Foredraget vil uddybe Børnerådets opfordring – citeret i højre kolonne - og begrunde humorens betydning i opvæksten. Hvad synes børn er sjovt? Kan humor læres? Hvem er sjovest – mænd eller kvinder? Hør også om humorens uvæsen: den negative ironi og den krænkende sarkasme. Børns humorudvikling gennemgås og bøger og materialer om børn og humor lægges frem.

Velkommen til et både videns baseret, handlingsorienteret og humoristisk foredrag, der også vil engagere dig og din humor. Hvornår har du sidst lagt et barn op på en hylde? Og hvorfor flyttede de tre små grise hjemmefra? Kom og få svaret

Om foredragsholderen

Per Ryt-Hansen, indehaver af ”humor.dk” og mangeårig lektor i lærer- og pædagoguddannelsen samt underviser på Institut for Idræt.

Har studeret humor hele livet. Først som privat lidenskab – og fra 2001 som fagligt emne.
Har medvirket i udsendelser i DRTV om børn og humor og har givet omkring 50 interviews til aviser, TV og fagblade. I en årrække undervist forfattere og filmfolk om børn og humor i Norge, hvor der er et kolossalt marked for humor.

Mødested: Fyrtårn Tommerup, Tallerupvej 85, 5690 Tommerup.

Tilmelding senest den 8. oktober 2020 til metnt@fmk.dk

Citat fra Børnerådets folder

"Alle børn er med på skæg og ballade. Alle børn kan li' at le, det kan voksne også.

At få øje på det livsbekræftende, det sjove, det skæve og det skøre og bruge hver eneste mulighed for at skabe glæde, er måske opdragerens største rolle."