Kursus 6: Giv omsorg og hold dig langtidsfrisk som plejeforælder

Få viden om, hvordan du bliver en omsorgsfuld og samtidig konsekvent opdrager, og hvordan du kan holde dig langtidsfrisk som plejeforælder.

v/ Rikke Yde Tordrup og Ann E. Knudsen.

Afholdes tirsdag den 26. januar 2021 kl. 8.30-15.00.

Få viden om, hvordan du bliver en omsorgsfuld og samtidig konsekvent opdrager - og hvordan du kan holde dig langtidsfrisk som plejeforælder.

Mange plejebørn er sårede børn, som har mistet tilliden til voksne. Hvordan kan vi 'genforsikre' børnene om, at de kan slappe af og være børn, og at vi vil dem det godt?

På kurset giver Ann E. Knudsen input til, hvordan du som plejeforælder kan give omsorg til børn, som har svært ved at tage imod den og samtidig være tydelig, konsekvent og god til at sætte grænser. Det er en svær balancegang, og Ann kommer med eksempler på, hvordan du kan gøre i praksis.

Samtidig kan det være slidsomt af være plejeforælder. Om eftermiddagen fortæller Rikke Yde om, hvordan du kan holde dig langtidsfrisk. Du får en enkel forståelse af, hvordan dine forskellige relationer kan blive slidt, og hvad du kan gøre for at forebygge sliddet. Hvad betyder børnenes tilknytningsmønstre i den sammenhæng - og hvordan kan du reparere en uhensigtsmæssig tilknytningsstil? Betaler du en pris for at have medfølelse - og hvordan kan du gøre prisen mindre?

På dette kursus bliver du klogere på:

  • Om konsekvens og grænser kan være omsorg.
  • Hvordan opdragelsen kan stabilisere følelsesmæssigt udsatte børn og unge.
  • Hvordan du kan forebygge slidsomme relationer og holde dig langtidsfrisk.

Oplægsholdere:

Ann E. Knudsen, cand.mag. og lektor i dansk og psykologi. Har specialiseret sig inden for neuropsykologi og hjerneforskning. Forfatter til flere bøger, bl.a. Pæne piger og dumme drenge, Hallo, er der hul igennem? og Diagnose eller opdragelse? – Dit barns hjerne 0-18 år.

Rikke Yde Tordrup, cand. psych, autoriseret psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi samt gæsteunderviser på Ålborg Universitet. Har været supervisor for plejeforældre i 10 år. Forfatter til flere bøger, bl.a. Pædagogiske miljøer og aktiviteter og Markante forældre fra 2017.

Mødested: Fyrtårn Tommerup, Tallerupvej 85, 5690 Tommerup.

Tilmelding senest den 12. januar 2021 til: metnt@fmk.dk