Arkitekturens Dag 2022

Hver dag er arkitekturens dag, men den første mandag i oktober er det officielt Arkitekturens Dag i hele verden.

Arkitekturens dag er en årlig festdag, hvor man rundt om i landet har mulighed for at opleve og få indblik i aktuelle byudviklingsprojekter, komme helt tæt på smuk arkitektur og blive klogere på arkitekturens betydning for samfundet og vores daglige liv.

Årets tema er STEDSANS

Stedsans er en tilgang, der betyder, at man udvikler og bygger med sans for stedets særlige identitet, kvaliteter og udfordringer – dét særlige, der gør det enkelte sted til lige præcis sit sted og ikke til andre steder.

I en tid med et akut behov for at udvikle byer, byggerier og landskaber med øje for klima og bæredygtighed, er der kommet et fornyet fokus på stedets kvaliteter, naturressourcer og kulturarv blandt arkitekter, planlæggere og bygherrer. Alt dét, som beriger og berører os og giver stedet identitet og ånd.

Luk alle
Åben alle

Kl. 16.00 Fernisering på vægudsmykning af Milena Bonifacini
Kl. 16.30 Drivhus af genbrugsvinduer
Kl. 17.00 - 18.00 Efterårsforfriskning og netværk i Port 6

Billedkunstneren Milena Bonifacini

arbejder som maler, men hun er ikke en almindelig maler med et fladt, udspændt lærred indsat i en ramme. Hun strækker begrebet ’maleri’ så langt, at det bliver rumligt. Bonifacini bor og arbejder udenfor Nyborg, og har flere udsmykningsopgaver bag sig. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1982-89.

Udsmykningen skal formidle organisk og frodig vækst, hvor reliefferne fremstår dels som et landskab og dels som fremskydende plantevækst. Gavlens sarte farve forbinder sig med områdets øvrige gulstens bygninger, og relieffernes farver; grøn, rødbrun og lys-blå, henviser til planter, jord og himlen. Pladernes opsætning er opsat i et frit og rytmisk forløb henover gavlen.

Kunstner Milena Bonifacini udtaler:
”Med værket håber jeg at brugerne/de besøgende kan få en oplevelse mens de går eller køre langs med muren, og jeg har tænkt at værket skal ses af både børn og voksne, og være åben for mange fortolkninger. Når man befinder sig i gårdrummet kan man ikke kigge ud på fynske landskab, men man kan kigge ind i et andet på gavlen.”

Plan

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon: 72 53 20 36

Send en mail

Skriv sikkert til os