Sommeraktiviteter

Der sker masser af spændende aktiviteter i Faaborg-Midtfyn i sommerferien. Der er noget for enhver.

Faaborg-Midtfyn Kommune har sammen med klubber, foreninger og museer, samlet nogle af sommerens fedeste aktiviteter som du kan deltage i.

Her på siden kan du se, hvilke aktiviteter der er i sommerferien fra 25. juni – 7. august 2022.

Filtrer efter

Henter indhold

Fejl i indlæsningen af elementer

Der skete desværre en fejl, da vi prøvede at hente indholdet til denne side.

Vi beklager! Prøv venligst igen senere.

Ingen elementer fundet

Dalum FarmCamp

Hvis du interesserer dig for landbrug og gerne vil møde nye kammerater og få en masse gode oplevelser helt tæt på dyr og maskiner, så er Dalum FarmCamp noget for dig.
I løbet af ugen skal vi blandt andet besøge spændende landbrug og teste vores evner i naturen omkring skolen. Sammen med de andre deltagere får du ansvaret for pasning af skolens dyr og vil i den forbindelse få mulighed for en tur i vores store traktorer.
Med maskinerne vil vi blandt andet bygge swimmingpool og holde poolparty med drinks, god mad og musik. Campen slutter med en fælles afslutning for venner og familie.

Dalum HorseCamp

Fire forrygende dage i selskab med andre unge, som også elsker heste, fællesskab og masser af frisk luft. Hvis du interesserer dig for heste og hestesport og gerne vil møde nye kammerater og få en masse gode oplevelser helt tæt på dyr og natur, så er Dalum HorseCamp noget for dig.
Vi skal opleve hesten både i konkurrence og som fritidshest. I løbet af ugen skal vi besøge en masse spændende hestesteder, vi skal ride ud i naturen og blive meget klogere på det praktiske arbejde og omgang med heste.
Om aftenen mødes vi med deltagerne fra Dalum Landbrugsskole’s anden camp, Dalum FarmCamp, og hygger os sammen. Vi skal for eksempel holde poolparty med drinks, god mad og musik.

Dissektion og smag på havet

Dyrene i havet ser meget forskellige ud og det er de også. De har fantastiske og skøre former og tilpasninger til lige præcis den måde de lever på. Lever man på bunden ser man anderledes ud end dem der lever oppe i vandet. Hvordan trækker de vejret? og hvordan ser de ud inden i og hvorfor? Det finder vi ud af når vi sammen dissekerer nogle af de allermest spændende havdyr. Udover at lære om dyrene, vil vi også tage en smagsprøve og du kan selv hjælpe til med at fange og tilberede nogle helt kystnære dyr.

Fyns Hyggeligste Ridelejr

Fyns Hyggeligste Ridelejr er for alle, også selvom man ikke går til ridning.
På denne lejr rides der alle discipliner, (dressur, spring, bomme, tur, uden sadel og mark) så man får prøvet en masse forskelligt og der bliver hygget/arbejdet/redet 2 gange om dagen med heste/ponyer for dem som deltager med aftensmad/overnatning.
Udover det bruger vi også tid til at lære om heste og det med at passe hest. Vi slapper af er det ved poolen og i haven hvis vejret tillader det. Der kommer striglekonkurrence, højdespring på egne ben, limbo og bålhygge med snobrød.

Læsekonkurrence - Fisk i farver

Sommertid er læsetid! Læs gode bøger og fyld bibliotekernes net med farverige fisk i sommerferien. For hver bog du læser, kan du udfylde en fisk på dit bibliotek i Broby, Faaborg, Ringe eller Årslev. Jo flere sider du læser, desto større er din chance for at vinde en præmie.
Efter sommerferien lander vi fangsten af fisk og tæller sammen, hvem der har læst flest sider på dit bibliotek i din aldersgruppe.
Læs i stimer og slå dine venner. Måske vinder du! God læselyst!

Minisafari og vilde bier i akvarel

Prøv noget nyt i din sommerferie sammen med andre naturglade børn. Oplev de mange spændende insekter på vores eng, og lær at nedfælde dine observationer ved brug af akvarelfarver.
Vi retter især opmærksomheden mod de vilde bier, som er vores yndlings insekter, men vi ser også på de andre insekter og smådyr, vi møder på engen. Vi kigger sammen på de vilde bier gennem glas og lup, og som ekstra inspiration for dine kreative udfoldelser vil der være store billeder af de forskellige bier, som du kan udforske.

Projektet er støttet med Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Oplev Det Sydfynske Øhavs lavvandede kystnatur fra SUB

Stand up paddle boards er oplagte til at tage på opdagelse i det Sydfynske øhavs lavvandede kystnatur. Fra SUPen vil du opleve en masse forskellige dyr og høre de fantastiske historier om hvordan de overlever i dette omskiftelige miljø.
Den Guidede tur er på 2 timer med start fra Klinten, hvor 8 deltagere tager med på opdagelse i Fåborg fjord. Turene starter kl. 10, 12.30 og 15, hvor der kan deltages på eget SUP board eller lejes ved Klinten.

REMA1000 AquaCamp

Fuld knald på, en hel uge med aktiviteter fra først til sidst, ude og inde, 10 gange i vandet, resten af tiden på land - sammen med mange andre børn på din alder. Kom sammen med dine venner - og kom og få nye venner.
Vi leger og svømmer i svømmehallen (svømmeundervisning, livredningsaktiviteter, boldlege, fangelege og elementer fra synkro). Når vi ikke er i svømmehallen, er vi ude på græsset eller i hallen for at lege og hygge. Hvis du ikke er den helt store vandhund, skal du ikke lade dig skræmme af svømmehallen, for du kan sagtens være med.
Hver dag byder på et nyt tema, med nye lege, som selvfølgelig passer til temaet. Og hver morgen vil du blive modtaget af en flok glade og erfarne instruktører, som er klar til sjov og leg.

Sommer med hest

Sommer med hest er en hyggelig ridelejr, hvor vi lægger stor vægt på socialt samvær på tværs af niveauer. Alle får tildelt en hest/pony som de deler med en anden deltager. Sammen deler de også ansvaret for hesten/ponyen. Der rides hver dag med undervisning. Aktiviteterne vil være dressur, spring, striglekonkurrence, ponygames, kæphestespring, agility og hvad børnene ellers kan byde ind med af sjove tiltag. Der vil også være aktiviteter uden hest, lege og små konkurrencer.

Sommerbilled­skole

Vi skal modellere med ler, male store malerier, illustrerer, tegne og male akvarel. Vi starter med at modellere den første dag, så leret kan tørre og blive brændt den sidste dag. De andre dage skal du prøve de store lærreder, tegne i byen eller i havnen og male med akvarel, og meget mere. Hvis vejret er til det, rykker vi billedskolen udenfor og bygger fx sandskulpturer eller maler kæmpemalerier udenfor. Indimellem skal vi bare slappe af, hygge og spille bold.

Sommerbio: Lille Allan – Den menneskelige antenne

Børnefilm baseret på bog af Peter Frödin og Line Knutzon.
Da Lille Allans forældre bliver skilt, og han er tvunget til at flytte til en helt ny by, fører hans desperate jagt på nye venner til, at han pludselig agerer menneskelig antenne for sin ældre UFO- besatte underbo. Da det tankelæsende rumvæsen, Maiken, nødlander hos dem opstår et unikt venskab, som Allan ikke vil undvære.
Men han er ikke den eneste, der er interesseret i Maiken. En gal samler er også på sporet, og vil have svar på det ældgamle spørgsmål: Er der liv i rummet og kan det udstoppes?

Sommernaturskole i Tarup-Davinde - Den Store Skattejagt

Rygterne fortæller, at der for mange år siden er blevet gemt en skat et sted i det store grusgravsområde. Skatten er der endnu ingen der har fundet, så ugens store opgave bliver at gå på jagt efter den skjulte skat. For at klare denne opgave skal vi krydse søer og sumpe. Vi skal krydse vakkelvorne broer og finde vej gennem ukendte områder og overleve ved at lave bålmad og meget mere. Måske kommer vi undervejs i kamp med andre grupper af skattejægere, men der er ingen tvivl om, at vi finder skatten til sidst. Alle aktiviteter foregår i det fri sammen med 2 naturvejleder. Det endelige program vil du få, når du har tilmeldt dig.

VolleyCamp22

VolleyCamp22 afholdes i Midtfyns gymnasiehal og området omkring alle børn og unge, der har lyst til at spille volleyball i deres sommerferie og være sociale med andre børn. Vi vil derfor i år, have stort fokus på sjove aktiviteter udover volleyball, der vil styrke den sociale oplevelse og give stor fællesskabsfølelse blandt deltagerne. Undervisere for campen vil være Midtfyns Volleyballklubs egne trænere samt spillere, der selv brænder for at lære og undervise andre unge i sporten.

Øhavets spisekammer – workshop

Det sydfynske Øhav er et øhav i verdensklasse, både over og under overfladen. Og der vrimler med delikatesser på de fynske strande og under vandoverfladen! På denne workshop vil kok Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn og naturvejlederne fra Trente Mølle sammen med deltagerne lave mad med udgangspunkt i øhavet. Vi fylder området omkring havnebadet med bålfade, borde og skarpe knive, og laver mad hvor ingrediens fra øhavet indgår og laver lækker havmad på bål.

Kultur og Fritid

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon 72 53 80 00

Send en mail

Skriv sikker til os