Sommerferie­aktiviteter

Der sker masser af spændende aktiviteter i Faaborg-Midtfyn i sommerferien. Der er noget for enhver.

Filtrer efter

Henter indhold

Fejl i indlæsningen af elementer

Der skete desværre en fejl, da vi prøvede at hente indholdet til denne side.

Vi beklager! Prøv venligst igen senere.

Ingen elementer fundet

Besøg Faaborg Arrest i din sommerferie

Må vi stjæle lidt af din tid? Besøg Arresten og bliv klogere på ret og straf og kom helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Er du til krimi og gåder og en efterforsker gemt i maven, så prøv om du kan opklare ”Mordet i Arresten”. Den fiktive mordgåde udspiller sig lige efter 2. verdenskrig og egner sig for de større børn og voksne.

Besøg Hudevad Smedjemuseum i din sommerferie

Oplev historiens vingesus og bliv klogere på smedens arbejde. Hudevad Smedje er den landsbysmedje, der i første halvdel af 1900-tallet udviklede sig til Hudevad Radiatorfabrik. Museet rummer et arbejdende værksted, hvor der er ild i essen og hvor hammer og ambolt giver genlyd. Hvor der førhen blev smedet hestesko i stor skala, blev dette håndværk erstattet af radiatorfremstilling i 1936 og senere kunstsmedehåndværket. Se udstillingen, der fortæller smedjens historie fra landsbysmedje til industrivirksomhed og historien om en kunstsmed, der skabte et anerkendt genforeningskunstværk i forbindelse med Genforeningen med Sønderjylland og Danmark i 1920.

Besøg Kaleko Mølle i din sommerferie

Besøg Danmarks ældste og hyggeligste vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Kom og prøv, hvordan en vandmølle fungerer i virkeligheden med en moderne kopi i miniformat, hvor både store og små ’ingeniører’ kan opleve, hvordan maskineriet arbejder. Oplev Vandets Veje med vandbane og lytteposter, hvor I får sjove og lærerige fortællinger om vandets betydning for os alle sammen. På møllecaféen kan I opleve den lille særudstilling med rekvisitter fra “Nissebanden”. Hvem husker ikke Luntes kanel-drysse-maskine og hr. Mortensens dresserede ost? I højsæsonen er der travlhed på møllen med skiftende aktiviteter og værksteder.

Blå Flag - Catch and print

Den gamle japanske trykketeknik Gyptaku og moderne naturformidling går hånd i hånd, når vi sætter fokus på livet i det Sydfynske Øhav. Gyptaku er en helt speciel teknik, hvor man trykker med fisk på papir.
Linea fra Galleriet Momlis i Bagenkop har arbejdet med Gyptaku i mange år, samtidig med at hun har sin rødder dybt plantet i fiskermiljøet i Bagenkop. Sammen med Tue og Leif, Naturvejledere på Trente Mølle, undersøger vi livet i øhavet. Efterfølgende arbejder vi med Gyotaku, hvor vi trykker direkte med fisk og andet godt fra Øhavet. Deltagerne får deres egne smukke værker med hjem.

Blå Flag - Dissektion og smagsprøver på havdyr

Dyrene i havet ser meget forskellige ud og det er de også. De har fantastiske og skøre former og tilpasninger til lige præcis den måde, de lever på. Lever man på bunden, ser man anderledes ud end dem, der lever oppe i vandet. Hvilke sanser har dyrene? Hvordan trækker de vejret? og hvordan ser de ud inden i og hvorfor? Det finder vi ud af, når vi sammen dissekerer fisk og kigger på dyr. Udover at lære om dyrene vil vi også lave smagsprøver, og du kan selv hjælpe til med at indsamle og tilberede nogle helt kystnære dyr og planter.

Blå Flag - Under overfladen med snorkling og strandsafari

Dyk med under overfladen og oplev livet, der udspiller sig lige uden for dykkermasken eller se hvad du kan få med op i nettet på safarien langs stranden. Træk i våddragt og svømmefødder til en anderledes naturoplevelse i fiskenes element, hvor de er på hjemmebane. Med waders og rejehov kan I gå på strandsafari og fange mange forskellige dyr. Hvem får fanget det sejeste dyr? Eller den største krabbe? Også uden at skulle under vandet kan vi se nærmere på de spændende dyr lige under overfladen.

Dissektion og smagsprøver på havdyr

Dyrene i havet ser meget forskellige ud og det er de også. De har fantastiske og skøre former og tilpasninger til lige præcis den måde, de lever på. Lever man på bunden, ser man anderledes ud end dem, der lever oppe i vandet. Hvilke sanser har dyrene? Hvordan trækker de vejret? og hvordan ser de ud inden i og hvorfor? Det finder vi ud af, når vi sammen dissekerer fisk og kigger på dyr. Udover at lære om dyrene vil vi også lave smagsprøver, og du kan selv hjælpe til med at indsamle og tilberede nogle helt kystnære dyr og planter.

Fodboldskole Kværndrup

5 dage med fodboldoplevelser, kammeratskaber og fællesskab venter forude, når vi byder indenfor til Fodbold- og Event. Fodboldskole, i et godt træningsmiljø, hvor der er plads til at udvikle sig uanset din alder og niveau. Vi vil skabe den sjoveste, mest udfordrende og spændende fodboldskoleuge for alle børn, der elsker fodbold og rigtig gerne vil have en fodboldskoleuge med masser af oplevelser og et fedt træningsmiljø, hvor der er tid til den enkelte uanset niveau.

Fremtiden i nutiden

Robotkursus hvor ALLE kan være med! Er du barn eller ung kan du snuse til, hvad fremtiden kan bringe, er du ældre end ung kan du opnå viden og erfaring, så du har en platform til samtale og forståelse af, hvordan der arbejdes med robotter i vores samfund. På dette kursus bygger og programmerer man en lille robot på 2 hjul. Man lærer, hvordan man ved hjælp af en hastighedssensor og en afstandssensor kan programmere robotten til at køre af en forudbestemt rute, samt undgå at støde ind i forhindringer. Så kom og byg og programmer din egen selvkørende robot.

Fyn Rundt 2023

Kapsejladsen "Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe" er en af Danmarks største sommerbegivenheder. Hvert år i uge 30 sejler 30-40 velbevarede sejlskibe Fyn Rundt. Mød dem om eftermiddagen til en festlig modtagelse i havnene. Eller tag selv med på turen, det kræver ingen forkundskaber, og alle er velkomne.
Vil du med Fyn Rundt? Tag med en tur Fyn rundt og dyrk din indre søulk i en hel uge. Tag med alene, som gruppe, familie eller par. Om aftenen ligger alle skibene sammen i havnen. Der er havneaktiviteter og masser af muligheder for at få sig én på "opleveren". Flere af skibene tager også dagtur-gæster med ombord.

Faaborg Miniby

Faaborg Miniby er en historisk og størrelsesmæssig korrekt 1:10 repræsentation af Faaborg, som byen så ud i 1890. Se de omkring 170 huse der er bygget efter originale arkitekttegninger, med originale bygningsmaterialer og håndværksmæssige byggemetoder og det ned til allermindste detalje.
Oplev hvordan husene bliver bygget og hør om husene og deres beboeres historie.
Medbring gerne madpakken og nyd den på vores terrasse, under halv-taget eller i under åben himmel. Vi har handicapvenlige toiletter.

Klar, parat, læs! Bibliotekernes læsekonkurrence

Læs masser af spændende historier og vær samtidig med i Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes læsekonkurrence. Konkurrencen handler om at læse lige præcis det, man har lyst til, og så mange sider som muligt, i løbet af sommerferien. For hver bog du læser, kan du udfylde en papirsfisk og putte den i fiskenettet på dit bibliotek i Broby, Faaborg, Ringe eller Årslev. Jo flere sider du læser, desto større er din chance for at vinde en præmie i din aldersgruppe. Den, der læser flest sider i løbet af sommerferien, vinder præmien. På biblioteket er vi klar til at hjælpe med at finde de bedste bøger til dig. Og hvem ved, måske finder du en ny yndlingsbog.

Parkour i din sommerferie

Spektaklet tilbyder en uge med freerunning og parkour. Hvis du trænger til at komme ud under åben himmel og nyde det gode vejr, og bruge kroppen på en sjov og udfordrende måde, skal du prøve parkour. Vi mødes hver dag og træner og får nye sjove udfordringer og opbygger færdigheder. Vi hygger os i pauserne og får også tid til en omgang basket. Parkour er følelsen af at være ret sej til at udføre svære tricks og at have det rigtig sjovt sammen med andre.

REMA1000 AquaCamp i Ringe

En hel uge med aktiviteter fra først til sidst, ude og inde, ti gange i vandet, resten af tiden på land - sammen med mange andre børn på din alder.
Her får du en god og alsidig oplevelse i vandet i godt selskab med andre svømmeinteresserede børn – og instruktørerne. Vi leger og svømmer i svømmehallen (svømmeundervisning, livredningsaktiviteter, boldlege, fangelege, balance, vand-dans). Når vi ikke er i svømmehallen, er vi ude på græsset eller inde hallen for at lege og hygge. Lyder dette som noget for dig - så tilmeld dig til REMA1000 Aqua Camp.

Ridelejr - Sommer med hest

Sommer med hest er en hyggelig ridelejr, hvor vi lægger stor vægt på socialt samvær på tværs af niveauer. Alle får tildelt en pony/hest som de deler med en anden deltager, sammen deler de ansvaret for ponyen/hesten. Der rides hver dag med undervisning i de forskellige discipliner. Dressur, spring tur, agility , der er striglekonkurrence og kæphest springning. Vi skal hygge både med og uden pony/hest. Vi afslutter ugen med fællesspisning og opvisning for forældre og venner.

Ringe Familieløb

Ringe Familieløb er et løb for hele familien, som bliver afholdt i midtfynske omgivelser i Ringe. Løbet arrangeres af Ringe Løbeklub. Alle kan deltage, uanset alder og løbsform. Der er både mulighed for at løbe langt og at løbe kortere distancer. Der løbes på en afmærket, GPS opmålt rute (pile, og vejvisere/officials med flag). Der løbes med startnummer med chip til tidtagning. Der er depot undervejs på ruter over 5 km, samt forplejning i målområdet. Efter løbet er der også Slush Ice og popcorn til børnene.

Sommer med Design Kids

Design Kids' Sommercamp er en camp for de 9 - 13 årige, der har lyst til, i fællesskab med andre, at idéudvikle, skabe og være kreative. På Design Kids Sommercamp skal vi arbejde nysgerrigt med materialer fra Tingcentralen. Vi skal undersøge materialerne i forhold til hvilket udtryk de forskellige materialer giver os. Vi skal undersøge, prøve af og skabe. Hver dag vil give ny inspiration og viden. Løbende skal vi arbejde på en Design Journal - en visuel måde at dokumentere hvad man laver og samtidig en inspirationsbog til andre projekter.

Sommerdans “En dans på roser”

Teaterskolen Spektaklet tilbyder en uge med Sommerdans i kulturhuset i Ringe. I løbet af ugen vil vi lære 5-7 koreografier i forskellige stilarter. Hver dag vil bestå af undervisning i en fælles gruppe eller måske delt op i 2 hold/sværhedsgrad. Vi holder pauser, hvor vi hygger os sammen. Fredag eftermiddag slutter ugen med et show, med kostumer og det hele. Vi har forskellige dygtige undervisere, som kommer og giver den gas, men vi har også vores egne undervisere, som er med hele ugen.

Sommerfilmskole

Sommerferie i Danmark? Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal lave i uge 26, afholder Klar til film – Station Next sin traditionelle sommerskole i juni. Det bliver professionel klipper Steen Bech og manuskriptforfatter Christian Bergstrøm, som styrer slagets gang. Ugen byder også på en særlig gæsteoptræden af YouTuber og influencer Lasse Vestergaard en af dagene. Er det dig, som skal lave sommerens bedste actionfilm eller har idéen til den næste store YouTube-sensation, kan du allerede nu tilmelde dig sommerfilmskolen. Vi glæder os til at se dig.

VolleyCamp23 Fyn

Vi gentager det gode koncept fra de forrige år og byder velkommen til alle, som har lyst til tre fede dage med masser af volleyball, leg og sjov – både ude og inde.
Du kan deltage som nybegynder, men også hvis du er øvet og spiller til daglig. Vi skal arbejde med teknikker i volleyball, du lærer at slå hårdt og hoppe højt, og du kan også øve dit forsvar, når vores seje boldkanon skyder bolde imod dig med op til 140 km/t. Alle deltagere får en lækker VolleyCamp23 t-shirt samt en drikkedunk.