Sommerferie 2018: Oplev din kommune

Faaborg-Midtfyn bugner af skønne oplevelser i sommermånederne. Vi har samlet lidt inspiration til dig, der har lyst til at udforske din kommune sammen med familien, vennerne eller på egen hånd i løbet af sommeren.

Sommerture med vægterne

Hør spændende historier, sjove anekdoter og vægtersange, når én af de tre uniformerede vægtere tager jer med på tur i Faaborgs gader hver aften fra den 25. juni til 26. august. Alle ture starter kl. 21.00 ved Klokketårnet.

Shelters – overnat (næsten) under stjernerne

I den sydfynske natur kan du komme helt tæt på naturen, når du overnatter i en af de mange arkitekttegnede shelters i området. Kun overdækket af et tag, kan du lytte til nattens lyde og mærke den friske luft, samtidig med at du giver dig hen til en god nattesøvn. De sydfynske shelters giver mulighed for forskellige udflugter fx til hest.

Snorkelture til Danmarks Atlantis

Udstyret med snorkel og maske kommer I ud og oplever et af de mange steder langs kysten i Det sydfynske Øhav, hvor sporene af stenalderens mennesker ligger gemt under havoverfladen.

Kom ned i gear på Avernakø, Lyø eller Bjørnø

Har du brug for at koble helt af, så tag til Avernakø, Lyø eller Bjørnø. Øerne summer af ægte feriestemning, uden stress og jag fra by- og arbejdslivet. Øerne kan nydes alene, men du kan også skabe nye minder med familien. Tips til aktiviteter på øerne: Badetur i det lave vand, tag på cykel- eller vandreture, klap en ged eller udforsk de smukke landsbyer.

Outdoor Sydfyn – aktiviteter for dig og familien

Den 16.-19. august er der konkurrencer for action-folket og aktiviteter for hele familien. Der er et væld af aktiviteter for alle niveauer, hvor i kan boltre jer i Det Sydfynske Øhav, De Sydfynske Alper og ved Faaborg Havn.

Stil et hold og deltag i Teamrun, tag på surfskole eller med på vandreture eller dyst i MTB race for både børn og voksne, havkajak, forhindringsløb og meget mere. Ved Outdoor Sydfyn får I de fedeste udfordringer i de smukkeste omgivelser.

Krydstogtskibet ”Deutschland” gæster Faaborg

Læg vejen forbi havnen den 5. og 17. juli og oplev det enorme krydstogtskib ”Deutschland”. Skibet ligger i havn fra kl. 8-17. For de morgenfriske er der morgenbord kl. 8. 30. Kl. 10 og 11 kan I tage med på en guidet byvandring i Faaborgs smukke gader – vi mødes foran turistbureauet. Fra kl. 11 er der jazz på torvet og frem til kl. 17 er der kunstmarked i gågaden.

Svelmø - Øhavets ukendte Ø

Svelmø har ingen færgeforbindelse og ingen bro. Men torsdage sommeren igennem vil Jan fra Svelmø tage dig med på en guidet tur med traktor ad ebbevejen over til Svelmø. Her går i en tur og mærker roen på den sjældent besøgte ø og slutter af med friskfanget grillet fisk ved stranden.

Gratis guidede byvandringer

Seks guider med hvert sit ”speciale” viser rundt i Faaborg alle hverdage kl. 11 i juli og august. Hver ugedag er der altså nye historier om byen, så tag med på én, to, tre eller alle seks. Vi mødes foran turistbureauet.

Klassiske biler på Faaborg Havn

Er du interesseret i smukke gamle biler, er der hver onsdag aften kl. 19-21 veterantræf på havnen ved Faaborg Røgeri Café. Vi hygger os med musik, god mad fra caféen og et display af oldtimer biler fra de sidste 40-50 år.

Tag veterantoget fra Faaborg til Korinth

Tag med på en tur og oplev, hvordan det var at rejse med tog i 1950’erne. Turen fra Faaborg til Korinth tager en halv time, og efter en halv times ophold returnerer veterantoget. Toget rumler gennem smukke fynske landskaber og passerer både skove og marker med kig ud over Det Sydfynske Øhav.

Jagt fortiden i Pipstorn Skov

Pipstorn Skov indeholder den tætteste koncentration af fortidsminder på hele Fyn, hvoraf mange er tilgængelige, synlige og restaurerede. I skoven findes adskillige stendysser, gravhøje fra bronzealderen og tuegrave fra jernalderen.

Tag på cykeltur i den sydfynske natur

Mens Tour de France kører i tv, kan du selv prøve kræfter med din egen tour de Faaborg-Midtfyn. Tag på en aktiv ferie med familien og udforsk 8 cykelruter med temaer som ”bjergtur”, skov og strand, slot og mølle, samt udsigt til øerne. Cykelruterne er mellem 20 og 35 kilometer og byder på smukke naturoplevelser - en skøn måde at dyrke motion på.

Flere oplevelser

VisitFaaborg www

visitfaaborg.dk finder du begivenhedskalenderen, som løbende bliver opdateret med spændende begivenheder, museernes åbningstider, musikarrangementer og meget mere.

Særligt for børn har vi vores sommerferiefolder.