At gå til Outdoor

”At gå til Outdoor” handler om gør det nemt at komme ud i naturen.

Projektet

”At gå til Outdoor” handler om gør det nemt at komme ud i naturen. Særligt for dig der er nybegyndere eller savner erfaringer og inspiration til hvordan man kan komme i gang. Du kan tilmelde dig ét eller flere moduler, som har din interesse.

Målet med projektet er at undersøge interessen for kurser og introducerende aktiviteter i udelivet i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Som en del af modulerne mødes vi forskellige steder, så du kan også opleve fem forskellige områder i området omkring Faaborg.

Projektet er en del af Bevæg dig for livet, som har til mål at gøre det lettere for borgere at komme i bevægelse.

Fold alle ud

Kom godt i gang med vandring

Vandring er en central del af friluftsliv. Vandreturen kan have mange forskellige formål, men fælles for dem er, at det ligger an til en samtale. Her er samtalen åben og alle kan tage del i den. Lige så vigtigt som samtalen er.  Lige så stor en del er det at nyde roen og sanse naturen som man bevæger sig langsomt igennem. Dette modul vil samtalen være præget af hvilken nysgerrighed du har for friluftsliv, få noget frisk luft, blive bedre forberedt til hvad der er godt at have med i rygsækken når man tager på tur og hvilke forholdsregler man tager når man bevæger sig ud i de danske skove og mærker hvad naturen kan tilbyde.

På dette modul vil du blive præsenteret for basis vandring:

 • Hvad skal man have med?
 • Hvordan starter man?
 • Hvad skal man være opmærksom på?

Mandag d. 21. februar kl. 16.30 - 18.30

Mødested: Håstrup Bjerge, Håstrup Bjergvej 20, Faaborg

Tilmelding

Lær at læse et kort og finde vej i naturen

At kunne finde vej og vide hvor man er i forhold til hvordan landskabet ser ud, er en nyttig færdighed når man er på tur. Orientering bruger man både før, under og efter en tur. Det kan være for at planlægge en rute, finde mulige steder for overnatning, dele erfaringer på ruter og finde længden af den tur man vil på. Hvis man er klar over hvad og hvordan man aflæser informationerne som er kort giver bliver det også nemmere at tage de rigtige beslutninger til en tur.

Dette modul vil hjælpe dig til at forstå hvilke informationer et kort giver og hvordan du kan bruge det til at forberede en tur og afprøve det hands-on i naturen i smukke omgivelser.

På kursuset vil du lære om:

 • Hvilke oplysninger kortet giver
 • Hvordan man kan bruge kortet til at planlægge en rute
 • Sammenligne kortet med landskabet

Onsdag d. 23. februar kl. 16.30 - 18.30

Mødested: Gåsebjergsand, Naturlegepladsen, Odensevej 150, Faaborg

Tilmelding

Find ud af hvad det vil sige at lave et bål

At lave bål i det fri åbner op for mange muligheder når man gerne vil på tur fx madlavning, varme og som samlingspunkt. Bålet indbyder til hygge og ro, men også samtaler om dagen og andre løse emner er velkomne.

Dette modul sætter fokus på hvordan man forbereder, tænder og slukker bål i forskellige vejrforhold samt hvad, man skal være opmærksom på når man laver bål i naturen. I et friluftslivsperspektiv hvor vi ikke vil skade naturen.

På dette modul vil du lære:

 • Hvordan man forbereder, tænder og slukker bål i forskellige vejrforhold
 • Hvordan man passer på naturen, når man laver bål i det fri
 • Regler om hvor og hvornår man må tænde bål

Lørdag d. 26. februar kl. 14.00 - 16.00

Mødested: Pipstorn Skov, Lucienhøj 14v, Faaborg

Tilmelding

Skoven fra en mountainbike giver et andet perspektiv

At opleve landskabet og naturen fra nye perspektiver er noget af det som en tur på mountainbike kan tilbyde. Prøve nye stier og udforske omgivelserne er en spændende måde at blive mere kendt med området.

I dette modul vil nysgerrigheden for hvor og hvordan skoven viser sig frem væk fra almindelige gangstier være i centrum. Det gælder ikke om at være hurtig men at turde tage en sti som man ikke ved hvor føre hen.

Dette er et basiskursus til MTB, så vi kommer hverken til at køre hurtigt eller langt. På kurset vil du lære lidt om:

 • Opleve nye perspektiver fra en MTB
 • At følge din nysgerrighed og prøve nye stiger
 • Basis teknik så du kan komme sikket afsted i sporet

Mandag d. 28. februar kl. 16.30 - 18.30

Mødested: Gåsebjergsand, Naturlegepladsen, Odensevej 169, Faaborg

Tilmelding

Tag udfordringen op

Der er altid forbundet en risiko med friluftsliv da det forgår udenfor hvor vejret kan skifte og skabe en ny situation man skal tage stilling til. Men det betyder ikke, at vi skal holde os fra at bevæge os ud i naturen og udforske nye steder da naturen har så meget at byde på. Men at lære at forstå hvordan man kan arbejde med at takle de udfordringerne der opstår undervejs, er en vigtig friluftsfærdighed.

I dette modul er formålet at du lærer hvordan du reagerer når du står overfor en udfordring. Denne udfordring vil være træklatring, hvor du mærker hvordan du oplever en risiko i forhold til den faktiske risiko. Det vil give dig erfaringer med din reaktion og hvordan du handler i en situation hvor du står overfor en udfordring.

I løbet af dette modul vil du lære mere om:

 • Hvordan du reagerer, når du møder en udfordring
 • At der kan være forskel på oplevede risiko og faktiske risiko
 • Hvilke beslutninger du tager ud fra de erfaringer du har
 • Erfaringer kan bruges til at tage beslutninger i en anden situation

Torsdag d. 3. marts kl. 16.30 - 18.30

Mødested: Pipstorn Skov, Bymarksvej 14, Faaborg

Tilmelding

Om Underviseren

Mit navn er Ida. Jeg kommer fra Djursland, men jeg læser Idræt og Sundhed på 6. semester på SDU i Odense. Friluftsliv har altid være en del af mit liv, og på min uddannelse har jeg haft faget friluftsliv og erfaringsbaseret læring, som gjorde at jeg kunne kombinere både uddannelse og interesse.

For mig er glæden ved at komme ud i naturen, være aktiv og udfordre mig selv en del af hverdagen, og jeg bruger gerne ferier og weekender på tage på ture.

Jeg vandrer, cykler, sejler kano/kajak og klatrer i min fritid, og jeg glæder mig til at lære fra mig og forhåbentlig inspirere til hvordan man nemt kan komme i gang. Man behøver hverken have udstyr eller særlige kompetencer for at kunne få fantastiske oplevelser i naturen.

Ida Slemming Jakobsen

 • 25 år
 • Læser Idræt og Sundhed på SDU
 • Erfaren friluftslivsentusiast med kompetencer i vandring, kajak, klatring mm.

Vær at vide...

At gå til Outdoor kræver ingen særlige forudsætninger.

Du behøver ikke noget specielt udstyr eller grej for at være med, du skal bare sørge for at tage varmt tøj på og have lyst til at lære noget nyt.