Feståbning af Helios

Helios Film- og kulturhus åbner igen med fest, film, musik og dans den 29. og 30. oktober

Helene Blum og Harald Haugaard, Claus Hempler, Nightingale String Quartet, lokale kor og en festpremiere på ”De grønne slagtere” – det er noget af det, du kan opleve, når Helios i Faaborg genåbner som film- og kulturhus 29. og 30. oktober. - Vi synes selv, det er et både fornemt og sjovt program, som viser, hvor meget forskelligt huset kan rumme, siger borgmester Christian Thygesen. 

Åbent for alle lørdag

Lørdag kan alle komme og se huset mellem 13.45 og 16.30 og opleve bl.a. en koncert med Helene Blum og Harald Haugaard Trio, Sunday Karma, Ollerup Efterskoles kor, New Vibes fra Faaborg-Midtfyn Musikskole, Faaborgkoret, Horne Mandskor og dans ved Teaterskolen Spektaklet.

I den lille sal vises en række lokalt producerede film, bl.a. Flemming Helsteds ”Sydfyn hvor hjerterne slår” og Teddy Bruslunds ”Afskeden”, mens filmuddannelserne 18Frames og Klar til Film viser flere af deres produktioner.   

Koppel-komposition uropføres

Borgmesteren og Lene Høsthaab, formand for Kultur- og fritidsudvalget, åbner huset officielt søndag eftermiddag.  Det sker ved en fest for inviterede gæster. Her underholder bl.a. Claus Hempler, og Nightingale String Quartet spiller Anders Koppels værk ”Strygekvartet no. 4” - komponeret til lejligheden og netop uropført ved Musikforeningens koncert søndag klokken 13. 

Søndag aften er der Festpremiere på ”De grønne slagtere” – den første film, der blev til i regi af Film Fyn, fra 2002. Der sælges billetter til både musikforeningens koncert og til ”De grønne slagtere”.

To biografsale, foyer og cafe

I sin nye form rummer Helios en stor og en lille sal samt en foyer, der også kan bruges til udstillinger, foredrag, små koncerter etc. Café Soze flytter fra Den Voigtske Gaard og ned på Banegårdspladsen med tilbud om mad og drikke dagen igennem. Biografforeningen Helios Teatret står klar med to forestillinger næsten hver aften, og Faaborg Musikforening og den nystartede forening Musik & Kultur Faaborg har allerede nu planlagt koncerter og events langt ind i fremtiden. 

Helios

Se det fulde program for feståbningen af Helios Film- Og Kulturhus.

Helios Film- og Kulturhus

På Helios Film- og Kulturhus' side kan du se meget mere om de forskellige arrangementer, der afholdes. www.heliosteatret.dk