Kunst

Faaborg-Midtfyn er kendt for et levende kunstmiljø med mange kunstnere, foreninger, kunstværker i det offentlige rum og et kunstmuseum af international klasse.

Termini – Kunstbænken ved Ringe Sø

Man kan lege, hoppe eller bare sidde på Kunstbænken med udsigt over Ringe sø. Kunstbænken er et samlingssted og supplerer den fine naturoplevelse, som du får, når du går rundt om Ringe sø.

Faaborg-Midtfyn Kommune fik i 2012 støtte fra Statens Kunstfond til at etablere Kunstbænken. Kunstneren Poul Ingemann står bag det flotte værk, der er bygget op over Fibonaccis talrække. Kunstbænken hedder Termini og deler navn med banegården i den italienske hovedstad Rom.

Værket er 60 meter langt og består af 156 betonelementer.

Læs mere

Lyskunst på Helios – Emil Saltos værk Echoes

På facaden af Helios Film- og Kulturhus kan man opleve Emil Saltos værk Echoes. Værket er lavet af farvet lys i forskellige former. Det lyser i et evigt skiftende mønster og påvirkes af den aktivitet, der er omkring det. Døgnets rytme, vejr og vind samt bevægelse i og omkring Helios Film- og Kulturhus er med til at skabe værkets lysimpulser og mønster.

Helios Biografforening fik i 2015 støtte fra Statens Kunstfond til at etablere lyskunstværket.
Værket består af 55 specialfremstillede lamper, vejrstation samt lys- og bevægelsessensorer.

Læs mere

Skulpturer i Faaborg-Midtfyn Kommune

Gå på opdagelse efter skulpturer i det offentlige rum. Besøg hjemmesiden, der beskriver både kendte og mindre kendte skulpturer over hele kommunen.

Skulpturer i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kunstforeninger i Faaborg-Midtfyn Kommune

Lokale kunstnere og kunstinteresserede er flere steder i kommunen medlem af en kunstforening. Der afholdes kunstudstillinger for lokale kunstnere samt kunstnere bosat udenfor kommunen. Der arrangeres kunstnerbesøg og kunstudflugter.

Se mere om kunstforeningerne på deres egne hjemmesider:

Kunstforeningen Pakhuset

Kunstforeningen for Faaborg og Omegn

Ryslinge Billedskoles Venner

Midtfyns Kunstforening

Kunstforeningen Carl Nielsen af 1977

I Faaborg-Midtfyn Kommune finder du også Faaborg Museum, der har sin egen samling af kunstnerkolonien Fynbomalernes værker, samt interessante særudstillinger. Museumsbygningen er i sig selv en særlig arkitektonisk perle, der også bør besøges for sin egen skyld.

Faaborg Museum

Information om Faaborg Museum finder du under

Statsanerkendte museer

Har det ikke været muligt at tilgå dokumenternes indhold, kan du kontakte Faaborg-Midtfyn Kommunes afdeling Kultur og Fritid på 72 53 80 00 inden for åbningstiden mandag til torsdag kl. 8.00 – 15:30. Så vil vi kontakte dig og præsentere det relevante dokument for dig inden 10 arbejdsdage.

 

 

Kunstbænken forvandles til neon-version af sig selv

Hele november måned 2018 vil Kunstbænken i Ringe blive hyldet som byens fælles samlingspunkt. I øjeblikket arbejder kunstneren Christian Elovara Dinesen sammen med unge fra skolerne på at forvandle Kunstbænken til en midlertidig neon-version af sig selv under titlen 'LED'.

Læs mere her

Kontakt

Hasse Hingelberg Winther
hassw@fmk.dk
72 53 20 69