Vilde katte

Hvis du er generet af vildtlevende katte og vil have dem indfanget, kan du kontakte Kattens Værn, som kan stå for indfangningen.

Ingen kommuneaftale

Faaborg-Midtfyn Kommune har ingen kommuneaftale med Kattens Værn om indfangning af vildtlevende katte.

Privat indfangningssag

 

Du kan, som privatperson, vælge at lade enkelte af de indfangede katte neutralisere og øremærke til eksempelvis bekæmpelse af mus og rotter. Genudsætning aftales mellem dig og Kattens Værn.

Hvis du bor i et større boligkompleks kan du ikke bestille indfangning, medmindre det er klart udtrykt, at du har bestyrelsens tilladelse til dette. Det skal være ejendommens ejer eller dennes repræsentant (administrator, varmemester, afdelingsformand eller lignende).

For at indfangnings-ordningen kan benyttes, skal det dreje sig om en vild, herreløs kat, der ikke fodres, og derfor ikke er gjort halvtam. Katten må hverken bære halsbånd, øremærke, chip, eller anden form for mærkning. Du skal selv betale udgiften til Kattens Værn.

Trafikdræbt kat

Hvis du finder en trafikdræbt kat, og ikke selv ønsker at fjerne den, kan du ringe til FALCK på telefon 70 10 20 30 og beskrive præcis hvor katten ligger, så kommer de og fjerner den, samt underrette kattens ejer hvis den er chippet eller øremærket.

Mellemgade 15
5600 Faaborg
72 53 21 40
teknik@fmk.dk