Information om COVID-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

Her kan du læse om de corona-forhold, der gør sig gældende i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Fold alle ud

Vaccination mod COVID-19

Her kan du blive vaccineret

Se hvor det er muligt at blive vaccineret på Region Syddanmarks hjemmeside

Transport til COVID-19-vaccination

Som udgangspunkt er du selv ansvarlig for at komme frem og tilbage til det vaccinationscenter, hvor du har booket tid til COVID-19-vaccination. Men hvis du grundet varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke er i stand til alene eller ved hjælp fra f.eks. et familiemedlem at transportere dig til vaccinationscentret, så kan vi hjælpe.

Har du brug for hjælp til transport, kan du kontakte Faaborg-Midtfyn Kommune på telefon 72 53 70 07.

Du kan ringe i følgende tidsrum:

Mandag, tirsdag, onsdag: 8.00 – 15.00
Torsdag: 8.00 – 17.30
Fredag: 8.00 - 12.30

Vi hjælper kun med transport til de fynske vaccinationscentre. Hvis du booker vaccinationstid ved et andet center, skal du selv stå for transporten.

Spørgsmål til vaccination mod COVID-19

Har du generelle spørgsmål til vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til myndighedernes COVID-19 hotline på 70 20 02 33.

Læs mere om vaccination på Sundhedsstyrelsen hjemmeside

Information in english

Find testcentres in Denmark:

Danish Health Authority (sst.dk)

Information for tourists:

Travelling to Denmark as a tourist (coronasmitte.dk)

Hjælp til at få corona vaccination

Faaborg-Midtfyn Kommune og Røde Kors arbejder sammen om at følge og hjælpe borgere, der ønsker COVID-19 vaccination, og som har brug for hjælp til fx at booke en tid eller blive fulgt til vaccinestedet.

Du kan ringe alle dage fra kl. 10:00 - 16:00 på telefon 35 29 96 60. Du kan også booke hjælp på www.etgodtstik.dk

Se testtider gældende fra og med uge 1, 2022

Alle fra 2 år kan få en PCR-test. Børn under 15 år skal være ifølge med en forælder. Test må aldrig foregå under tvang. Hvis poderne oplever at børn presses på en måde de føler overskrider deres grænser, så kan de afvise at pode. Ofte vil der kunne laves aftale om at forældrene går en tur med barnet og vender tilbage, når det er faldet til ro.

HUSK sundhedskort på den, der skal testes. Alle, der ikke er undtaget, skal bære mundbind i køen og på teststedet.

OBS! På grund af meget lav efterspørgsel på PCR-tests har Region Syddanmark besluttet at lukke PCR-teststederne i Ringe og Faaborg. Sidste PCR testdag i Ringe er fredag den 27. maj. Sidste PCR testdag i Faaborg er tirsdag den 31. maj. Herefter vil PCR-test på Fyn kun være muligt i Odense og Svendborg.

Ringe PCR test
Teststed Ringe, Idrætscenter Midtfyn, Søvej 34, 5750 Ringe

OBS! Du skal booke en tid i forvejen for at blive PCR-testet – du kan booke din tid på www.coronaprover.dk

Fredage kl. 8.30 - 12.30

Faaborg PCR test
Teststed Faaborg, Forum Faaborg, Sundvænget 4-8, 5600 Faaborg

Tirsdage kl. 08:30 – 12:30

Selvtest til selvejende eller private plejehjem og sociale botilbud

Selvejende eller private plejehjem og sociale botilbud kan afhente selvtest hos kommunen. Som privat eller selvejende plejehjem og socialt botilbud skal du kontakte kommunens hovedpostkasse, hvis du ønsker at afhente selvtest. Kommunens hovedpostkasse er: fmk@fmk.dk

Gratis selvtest til pårørende til borgere over 70 år, som modtager hjemmepleje

De ældste borgere er stadig særligt sårbare over for COVID-19 og i forhold til alvorlige sygdomsforløb og indlæggelser.

Faaborg-Midtfyn Kommune uddeler derfor gratis selvtest til pårørende til borgere over 70 år, som modtager hjemmepleje, frem til den 31. marts 2022.

Der udleveres op til 10 selvtest om ugen pr. borger.

Udlevering af selvtest

Du kan få gratis udlevering af selvtest ved at ringe til hjemmeplejegruppen, som din pårørende er tilknyttet. Du kan ringe alle hverdage mellem klokken 7.00 -13.00.

Hjemmeplejen vil derefter tage det ønskede antal selvtest med ud til din pårørende ved næste besøg. Hvis din pårørende får sjældne besøg af hjemmeplejen, kan du aftale selv at afhente selvtests i hjemmeplejegruppen. Hvis din pårørende får hjemmepleje via en privat leverandør, skal du kontakte dem direkte for at aftale nærmere.

Kontakt den hjemmeplejegruppe, som din pårørende er tilknyttet.

Kommunale hjemmeplejegrupperTelefon

Broby