Et Godt Ældreliv

Røde Kors, Ældre Sagen, Frivilligcenter Faaborg-Midtfyn, frivilligcenteret, Ringe, Broby, V. Hæsinge, Nr. Broby, Brobyværk, Vejle-Allested, fmk, Faaborg-Midtfyn, Faaborg-Midtfyn Kommune, projekt, ensomhed, ældre, seniorer, +65, aktiv, fællesskab.

Om projektet

Vær med til at skabe et godt og socialt liv for alle ældre

Et Godt Ældreliv er et projekt, hvor Røde Kors, Ældre Sagen og Frivilligcenteret arbejder på at hjælpe flere ældre medborgere 65+ til at blive en del af det lokale fællesskab med henblik på at forebygge og reducere ensomhed.

Et godt Ældreliv 

I 2017 og 2018 har projektet arbejdet i Broby og Ringe. Der er etableret følgende initiativer:

 

  • Et idémøde i Ringe, hvorefter styregruppen besluttede, at foreningerne skulle have bedre mulighed for at deltage i at give ældre et bedre liv. Derfor afsatte de en stor del af pengene i Et Godt Ældreliv i 2018 til, at foreningerne kan søge dem. Mere information om mulighed for at ansøge om penge kommer senere.
  • En folder, som giver et samlet overblik over alle aktiviteter for +65 årige i Broby. Den kan ikke kun beboere i Broby-området have glæde af, men også kommunale medarbejdere, der møder personer, der har ønske om at blive en del af et fællesskab eller få en mere aktiv hverdag. Se pjecen her Et godt ældreliv i Broby
  • Flere frivillige har meldt sig til at tage sig ud og besøge de ældre, der er i tvivl om, hvilken aktivitet, der er noget for dem.
  • En telefonlinje, som alle kan ringe til og få hjælp til at finde aktiviteter for ældre i Broby-området.
  • 2-3 sociale kaffeklubber i Vester Hæsinge og Nr. Broby.
  • Derudover er der 2 frivillige, der stiller sig til rådighed i Allested-Vejle og hvortil kontakt kan ske ved ønske om ledsagelse i aktiviteter i lokalområdet:

    • Pia Kalmer Jørgensen, tlf. 24 82 59 57
    • Henny West, tlf. 30 25 65 81

Læs mere om projektet på:
Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn - Et godt ældreliv

​Vi vil gerne høre fra dig

Har du selv brug for hjælp og støtte til at komme i gang med en aktivitet, eller kender du nogen der har, så har vi frivillige, der står klar til at hjælpe med at finde en løsning. Du kan enten ringe og få en snak, eller vi kan besøge dig i et hjem.

Har du idéer til eller ønsker om en aktivitet, der ikke allerede er i lokalområdet, eller har du ikke mulighed for at deltage i aktiviteter uden for dit eget hjem, er du også velkommen til at kontakte os.

Kontaktpersoner

Frivilligcenter Faaborg-Midtfyn

Mail: etgodtaeldreliv@frivilligmidtfyn.dk 
Tlf.: 30 30 01 81