Har du mødt John og Keld?

I 2018 har de to erhvervskonsulenter, John Mogensen og Keld Friis Christiansen, besøgt mere end 170 lokale virksomheder.

John og Keld, I har indtil videre besøgt 170 virksomheder i Faaborg-Midtfyn i 2018. Det er mere end et besøg hver arbejdsdag. Hvorfor har I brugt så meget tid på at tage rundt til virksomhederne?


John
: Det har vi af to årsager. For det første fordi vi vil have fingeren på pulsen i forhold til virksomhedernes behov netop nu.

Og for det andet, fordi vi gerne vil gøre opmærksomme på os selv og det, vi kan tilbyde erhvervslivet. Vi er et gratis tilbud, og vi har mange varer på hylderne, som vi gerne vil nå ud med til så mange virksomheder som muligt.

Hvilken type virksomheder har I besøgt?


Keld
: Vi har besøgt virksomheder inden for stort set alle brancher. Lige fra detailhandel og netbutikker til virksomheder inden for servicebranchen, industrien og bygge- og anlæg.

Vi har bevidst gerne villet hele vejen rundt, for uanset branche er der mange muligheder for rådgivning og støtte, som vi kan præsentere virksomheden for.

Hvad tilbyder I virksomhederne, når I besøger dem?


John
: Vi kan tilbyde en række ting. Blandt andet en 360-graders analyse med redskabet Væksthjulet, som kan kortlægge de områder i virksomheder, der umiddelbart er barrierer for vækst og udvikling.

Vi kan også facilitere adgang til erhvervsnetværk som for eksempel SDU RIO, der kobler studieprojekter på Syddansk Universitet til virksomheder, så begge parter får noget ud af det.

Og virksomheder, der eksporter eller vil ind på eksportmarkedet, kan vi tage særlig hånd om sammen med rådgivere fra Eksportrådet. Så vi har mange tilbud med i tasken, når vi kommer ud.

Hvad er læren fra de mange besøg? Er der noget, der går igen?


Keld
: Det mest bemærkelsesværdige er, at alt for mange virksomheder ikke kender til de mange gode ordninger i erhvervsfremmesystemet.

Det vil vi arbejde på at gøre mere synligt for virksomhederne fremover - især nu hvor vi står foran et mere systematiseret og forenklet erhvervsfremmesystem, der blandt andet betyder, at vi på erhvervskontoret kommer til at spille en mere central rolle for virksomhederne fremover.

Fortsætter I rundturen efter sommerferien?


John
: Det gør vi bestemt. Vi har fået en god modtagelse hos virksomhederne, så vi arbejder naturligvis videre med at nå ud til endnu flere og med at forbedre vores erhvervsindsats.

(Du kan læse mere om virksomhedsbesøgene i de kommende udgaver af FMK Erhvervsnyt.)

Kontaktinfo

Hvis du er interesseret i et besøg eller har tips om spændende virksomhedsnyt, kan du kontakte John og Keld på:

John Mogensen (bl.a. byggeri/anlæg, iværksætteri, detailhandel)
johmo@fmk.dk, 72 53 88 15

Keld Friis Christiansen (bl.a. byggeri/anlæg, eksport, industrivirksomheder, ejerskifte)
kefrc@fmk.dk, 72 53 11 74

John Mogensen

John

Keld Christiansen

Keld