Nye undersøgelser: Høj erhvervsvenlighed i Faaborg-Midtfyn

Det går godt med erhvervsklimaet i FMK, viser to nye undersøgelser. ”Vi hviler ikke på laurbærrene”, siger borgmesteren.

Der er gode rammevilkår for erhvervslivet i Faaborg-Midtfyn. Det er den overordnede konklusion i to nye undersøgelser fra Dansk Erhvervsfremme (DEF) og Dansk Byggeri.

Førstnævnte har for fjerde gang gennemført en erhvervsklimaundersøgelse for Faaborg-Midtfyn Kommune. 400 virksomheder har deltaget i undersøgelsen og har vurderet forskellige områder på en skala fra 1 til 5.

Årets resultat er positivt og meget lig det fra 2017. De overordnede rammevilkår har de deltagende virksomheder vurderet til 4,6. Det samme er kommunens sagsbehandling, mens også skatteniveauet, infrastrukturen og dialogen med kommunen får positive vurderinger (over 4).

Nr. 27 i Danmark – næstbedst på Fyn

Også Dansk Byggeris nye analyse af kommunernes erhvervsvenlighed er opsigtsvækkende. Faaborg-Midtfyn kommer ind på en 27-plads, to pladser bedre end i 2017 og nummer to på Fyn (Nordfyn er nummer 23).

Analysen er baseret på 30 erhvervspolitiske indikatorer, som i en samlet rangering vurderer den enkelte kommunes erhvervsvenlighed. Indikatorerne har særligt fokus på bygge- og anlægsbranchen, men dækker også over en række generelle faktorer.

Også plads til forbedring

Begge undersøgelser viser dog også, at der er områder, hvor der er plads til forbedring.

For eksempel viser DEF-analysen, at iværksætternes vurdering af kommunens erhvervsklima ligger en smule lavere end gennemsnittet. Og undersøgelsen fra Dansk Byggeri viser, at vi har flyttet os fra vores førerposition, når det kommer til sagsbehandlingstiden på byggesager, som er steget fra 11 dage i 2017 til 29 dage i 2018.

”Først og fremmest er vi glade for, at begge undersøgelser viser dét, vi fra politisk side er meget optagede af. Nemlig at vi i Faaborg-Midtfyn er en erhvervsvenlig kommune. Men vi hviler ikke på laurbærrene, og der er helt tydeligt områder, hvor vi skal forbedre os, blandt andet byggesagsområdet. Derfor har vi sat flere ressourcer af til at håndtere byggesagerne, så sagsbehandlingstiden kan komme ned igen. Det er en vigtig prioritet for os,” siger borgmester Hans Stavnsager.