Det ser ud til at blive en flot turistsommer

Sommerhilsen fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Selvom vejrudsigten for den kommende uge ser noget broget ud (det bliver forhåbentlig snart bedre), så tyder alt på, at vi er i gang med en særdeles god turistsommer i Faaborg-Midtfyn. Der har været utroligt mange besøg på visitfaaborg.dk, og hotellerne har meldt stort set udsolgt i juni, Det var der ikke mange, der havde forudset tilbage i marts, da Danmark lukkede ned, så det er jo ekstremt positivt.

Udsigterne til en exceptionel sommer skyldes til dels, at mange danskere i år holder ferie hjemme i Danmark. Men det spiller også en stor rolle, at vi i Faaborg-Midtfyn har noget helt særligt at tilbyde turisterne med vores unikke blanding af øhav, bakkerne, købstad og kulturelle tilbud i topklasse. Og at turismeaktørerne, ligesom resten af vores erhvervsliv, har knoklet for at komme igennem corona-krisen og blive klar til højsæsonen trods et svært forår.

Vi bidrager, hvor vi kan

I Faaborg-Midtfyn Kommune har vi – udover hjælpetiltagene til hele vores lokale erhvervsliv – også forsøgt at hjælpe turismeerhvervet, alt det vi kan.

Vi har blandt andet bidraget til Destination Fyns store, nationale kampagne, Fyn skal det være, og fulgt den op med lokale tiltag. Vi har også spillet aktivt ind til Politikens fokus på landsdelenes seværdigheder - Fyn og Øhavet.

Visit Faaborgs hjemmeside er fuldstændig opdateret og toptrimmet – og har haft virkelige mange besøgende. Som noget nyt er der nu også forslag til ”pakketure".

På parkeringspladser rundt om i Faaborg er der opsat ”Velkommen til Faaborg”-skilte, der viser turisterne vej til byens attraktioner.

Vi har opstillet en delebil på Faaborg Havn, så lystsejlere nemmere kan komme rundt til områdets seværdigheder.

Og vi har fået opstillet en turistoplysningstavle på Svendborg-motorvejen, så sommerbilisterne bliver gjort opmærksomme på Svanninge Bakker & Bjerge.

Forhåbentlig bidrager det til, at sommeren 2020 bliver en fantastisk sæson for alle.

Rigtig god sommer!

Vil du modtage FMK Erhvervsnyt?

Så skriv til redaktør Christoffer Voss på chvos@fmk.dk.