Ny rapport: Stor fremgang i tilfredsheden hos det lokale erhvervsliv

Dansk Industris årlige rapport om det lokale erhvervsklima er positiv læsning, siger borgmester Hans Stavnsager.

Faaborg-Midtfyn springer nemlig 19 pladser frem på ranglisten over landets bedste erhvervskommuner, som blev offentliggjort i sidste uge.

Fremgangen viser sig blandt andet i form af øget tilfredshed med sagsbehandlingen, informationen fra kommunen og indsatsen for at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Og det særligt positive ved fremgang er, at den er sket på de områder, hvor vi fra kommunal side har sat ind med konkrete tiltag. Det siger borgmester Hans Stavnsager (S).

”Jeg er rigtig glad for vores fremgang på listen, men jeg er særligt begejstret for, at fremgangen så tydeligt er et direkte resultat af vores målrettede indsatser. Det viser, at vores arbejde bærer frugt, og at vi er på rette vej i arbejdet med at gøre Faaborg-Midtfyn til et fantastisk sted at drive virksomhed,” siger Hans Stavnsager og uddyber de indsatser, hvor effekterne kan ses i DI’s måling.

”Vi har med succes haft et stort fokus på at forkorte sagsbehandlingstiderne, jobcentret har det som altoverskyggende mål at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og med erhvervsrygsækken knytter vi skole og virksomheder tættere sammen. Ligesom vi med vores nye erhvervsstrategi har vi opprioriteret dialogen og kommunikationen med virksomhederne. Alt dette kan aflæses i rapporten, og det kan vi være rigtig stolte af.”

Resultaterne i rapporten bygger på besvarelser fra 71 virksomheder i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Se resultaterne for Faaborg-Midtfyn Kommune her.

Vi er kun lige begyndt

I Fyens Stiftstidende luftede formanden for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, Johnny Poulsen, i den forgangne uge en ambition om, at Faaborg-Midtfyn Kommune skal i top 25 på DI’s liste inden for tre år. Borgmesteren deler de høje ambitioner.

”Jeg kan godt lide, at erhvervsrådet stiler højt og tør sætte tal på. Når det er sagt, så vil jeg også være ovenud tilfreds med en placering som nr. 26,” siger han med et smil og fortsætter:

”Vi kan med rette være stolte over de resultater, vi har opnået, men det er vigtigt, at vi bliver ved med at være ærgerrige. Det er helt afgørende for, at vi kan fortsætte de positive takter og blive endnu bedre til at understøtte virksomhedernes udvikling og vækst. Og jeg kan forsikre alle om, at vi både politisk og i vores erhvervsservice vil blive ved med at være ydmyge. Vi holder næsen i sporet, så vi på samme tid næste år forhåbentlig har gjort Faaborg-Midtfyn til et endnu bedre sted at være erhvervsdrivende.”

Vil du modtage FMK Erhvervsnyt?

Så skriv til redaktør Christoffer Voss på chvos@fmk.dk.