Vil du være med? Skræddersyet projekt skal få mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job

Over 20 virksomheder i Faaborg-Midtfyn er gået sammen om at gøre skabe jobs til dem, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Vi skaber arbejde til alle – og værdi for vores virksomheder”. Sådan lyder visionen for den nye sociale taskforce, som Erhvervsrådet Faaborg-Midtfyn, Vores Faaborg & Egn og kommunen i september gik sammen om at starte.

Den nye taskforce vil udvikle nye og anderledes idéer til, hvordan flere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet kan komme i job. Og selvom taskforcen er blevet til i samarbejde med non-profit organisationen Code of Care, som har projekter rundt om i Danmark, så er selve formålet at skabe skræddersyede lokale løsninger. Det fortæller afdelingsleder i Arbejdsmarked, Lene Oleander Møller, som har bidraget til at implementere projektet i Faaborg-Midtfyn. 

”Vi vil væk fra generiske, overordnede løsninger kopieret fra andre dele af Danmark. I stedet vil vi udvikle nye idéer udtænkt af virksomhedsledere, der kender Faaborg-Midtfyn og vores lokale styrker, svagheder og udviklingsmuligheder. Og vi vil få de deltagende virksomheder til selv at finde metoder, opgaver og ideer til, hvordan personer fra kanten af arbejdsmarkedet kan passe ind på deres eller andre arbejdspladser. Det, tror vi, vil give værdi ikke kun for de mennesker, som kommer tættere på arbejdsmarkedet, men også for virksomhederne, ” siger Lene Oleander.

Vil din virksomhed være med?

I dag er over 20 virksomhedsledere fra Faaborg-Midtfyn med i taskforcen som ambassadører, men der er plads til flere virksomheder, som har lyst til at engagere sig og gøre en forskel. Ambitionen er at skabe 80 nye jobs til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet i løbet af 2021, og jo flere der er med, jo større mulighed for, at målet kan nås.

Taskforcen rummer mange forskellige virksomheder - små, mellemstore og store virksomheder fra vidt forskellige brancher og spredt ud over hele kommunen. Fælles for virksomhederne er lysten til at tage større socialt ansvar. Og din virksomhed kan også gøre en forskel – uanset størrelse, branche og beliggenhed.

Ambassadørerne mødes 5-7 gange om året for at drøfte nye initiativer og udveksle erfaringer med hinanden.

Er du interesseret? Så kontakt konsulent i Arbejdsmarked Lasse Schultz Pedersen på laspe@fmk.dk eller 72 53 75 87.

Vil du modtage FMK Erhvervsnyt?

Så skriv til redaktør Christoffer Voss på chvos@fmk.dk.

Er du interesseret?

Vil du også være med i Code of Care, så kontakt konsulent i Arbejdsmarked Lasse Schultz Pedersen på laspe@fmk.dk eller 72 53 75 87.