Sydfyn skal være centrum for udvikling af fremtidens færger

Mere end 100 millioner kroner til banebrydende udvikling af robotter til lands, til vands og i luften er på vej til Fyn, som er udpeget som Danmarks fyrtårn for robotter.

En del af beløbet går til udviklingen af teknologi til autonome færger, og her skal Svendborg, Ærø og Faaborg-Midtfyn som i Det Sydfynske Øhav sammen skal skabe et dansk testmekka for udviklingen af intelligente teknologier til fremtidens autonome Ø-færger.

Den nye teknologi skal blandt andet bruges som en hjælp i den daglige færgedrift. Målet er, at man vil udvikle de løsninger, der kan gøre, at færgerne bliver ligesom det, vi kender fra biler i dag: At de hjælper os med at parkere, og at de advarer os, når der ikke er afstand foran.

På færgerne skal teknologien være med til at justere energiforbrug, forholde sig til vind og vejr og navigere i et mere og mere tætpakket sydfynsk øhav.

Store vækstmuligheder

TUCO Marine Group fra Faaborg og Faaborg-Midtfyn Kommune er med som projektpartnere. Erhvervschef i Faaborg-Midtfyn, Heidi Juul Madsen, forklarer hvorfor kommunen er med i projektet: 

”Faaborg har en stærk søfarts- og skibstradition, og der er stadig mange virksomheder inden for området. Vi er med i projektet for at fremme de lokale virksomheders vækstmuligheder, og vi tror på, at dette fyrtårns-projekt kan bidrage til at gøre de sydfynske virksomheder til frontløbere, når det kommer til autonomi i skibsfart – til glæde for både skibsfarten og vores lokale erhvervsliv,” siger Heidi Juul Madsen.

Vil du modtage FMK Erhvervsnyt?

Så skriv til erhvervskonsulent Mette Abrahamsen på meabr@fmk.dk.