Sydfynsk projekt skal skabe mere liv i gaderne

Projektet ”Styrket Erhverv i Gadeplan” tilbyder dig professionel sparring - ganske gratis.

”Styrket Erhverv i Gadeplan” handler om at skabe vækst i erhvervslivet på gadeplan. Først og fremmest til gavn for den enkelte butik og forretningsdrivende.

Men også for at skabe levende og attraktive bymiljøer på hele Sydfyn - projektet er nemlig et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Ærø og Langeland.

Det første hold startede op i april 2018, og her er 25 virksomheder fra Faaborg-Midtfyn med. Forløbet består af et individuelt og et kollektivt spor, og det hele er gratis.

Hvad går det ud på?

Det individuelle forløb fokuserer på lige netop din forretning og dens udviklingsmuligheder. Forløbet består blandt andet af handleplansmøder med projektets konsulent, og alle virksomhedsejere får tilknyttet en mentor.

Det suppleres med et kompetenceudviklingsforløb, hvor deltagerne får 19 gange 2,5 timers undervisning af Danmarks førende eksperter inden for fremtidens detailhandel.

Al undervisningen lægges uden for butikkernes åbningstid, og der vil være praksisdage, hvor deltagerne selv skal arbejde med den nye viden og deres nye kompetencer.

Som deltager i ”Styrket Erhverv i Gadeplan” bliver du også en del af en lukket Facebook-gruppe, hvor alle deltagere deler erfaringer på kryds og tværs. 

Ostehandler: Jeg har allerede lært meget

Jeppe Skov, ejer af Barlebo Ost & Deli i Faaborg, er med på det første hold af ”Styrket Erhverv i Gadeplan”. 

Han er meget tilfreds med forløbet og er glad for at få professionel sparring, der tager udgangspunkt i hans egen butik.

”Jeg er kok og er ikke butiksuddannet, så jeg har fået meget ud af at være med. Jeg er blevet gjort opmærksom på nogle ting, som jeg godt vidste, at jeg burde kigge på. Men nu har jeg fået et skub og den rette opbakning til at handle på det,” siger han.

Jeppe Skov har blandt andet fået mere viden om kundepsykologi, prispsykologi, medier og grafisk identitet samt indretning. Særligt sidstnævnte har indtil videre båret frugt.

”Jeg har rykket rundt på nogle af mine varer, og det har øget salget på de oste, der har fået en mere fremtrædende plads i butikken. Jeg har fået flere impulskøb, og det har givet mig et større flow. Og det betyder jo, at jeg kan tage flere nye, spændende varer ind,” siger han og tilføjer:

”Og så har jeg især lært at være tålmodig og at nye tiltag skal have tid. Alt sker jo ikke på én dag.”

Jeppe Skov fremhæver også sparringen med andre butikker.

”Det er rart at vide, at mine udfordringer er de samme, som de andres - også selv om produktet ikke er det samme.”

Stadig plads på næste hold

Det første hold i ”Styrket Erhverv i Gadeplan” startede op i april. Her er der 19 virksomheder fra Svendborg og 25 fra Faaborg-Midtfyn.

I sommeren 2018 startede hold nr. 2 op. Her deltager to virksomheder fra Svendborg, 16 virksomheder fra Langeland og 22 virksomheder fra Ærø. Der er mulighed for at tilslutte sig dette hold frem til d. 1. oktober.

Det tredje og sidste hold starter op i starten af 2019. Foreløbigt er 14 virksomheder tilmeldt dette hold – seks i Svendborg, én på Langeland og syv i Faaborg-Midtfyn. Der er plads til i alt 30 virksomheder på holdet.

Fakta

Styrket Erhverv i Gadeplan er et fælles sydfynsk projekt, som de fire kommuner Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Ærø og Langeland driver sammen.

Projektets formål er at skabe vækst i erhvervslivet i gadeplan på hele Sydfyn, og det er henvendt til butikker og virksomheder, der driver forretning på gadeplan.

Projektet er finansieret Syddansk Vækstforum og EU’s Socialfond og løber frem til udgangen af 2020.