Bymæglerne fortsætter to år endnu

Politikerne har forlænget finansieringen af bymæglerne i Faaborg og Ringe.

Siden 2017 har både Ringe og Faaborg haft glæde af de såkaldte bymæglere. Bymæglernes opgave er at styrke butikslivet i de to byer og fremme et aktivt og mangfoldigt detailhandelsliv – for på den måde at øge Ringes og Faaborgs attraktivitet som handelsbyer.

Oprindeligt havde kommunalbestyrelsen kun afsat penge til, at projektet kunne løbe to år. Men på grund af bymæglernes gode arbejde har forligspartierne bag Budget 2019 afsat nye midler, så de kommunefinansierede bymæglere fortsætter i 2019 og 2020.

Hjalp Magdalena godt i gang

Én af de erhvervsdrivende, som har fået hjælp af bymæglerne, er Magdalena Hoch, som har drevet advokatfirma i Ringe siden september 2017.

”Jeg var på udkig efter lokaler i Ringe, hvor jeg kunne starte min virksomhed, og her var bymæglerne en meget stor hjælp. De vidste, hvad der rørte sig på markedet, og jeg fik fremvist mange lokaler. Også nogle, der ikke officielt var på markedet endnu, så de havde i den grad fingeren på pulsen.”

”De hjalp også til i dialogen med kommunen i forhold til restriktioner på de lokaler i Østergade, jeg endte med at vælge. Så alt i alt var det meget professionel rådgivning, som hjalp mig godt på vej som selvstændig.”

Stillingen som bymægler i Ringe deles af Bjarne Dyrehauge og Tine Lorentzen.

Samler kræfterne i Faaborg

Også Faaborgs bymægler Stine Mjaaland har været med til at sætte et aftryk. Og hendes arbejde har ikke kun handlet om at reducere antallet af tomme butiksvinduer, men også om at skabe en fælles platform for virksomhederne i Faaborg.

Det fortæller formand for foreningen Vores Faaborg & Egn, Charlotte Stiller, der har arbejdet tæt sammen med Stine Mjaaland.

”I Vores Faaborg & Egn arbejder vi på, at Shopping Faaborg og Turistforeningen skal indarbejdes i vores forening. Og en vigtig del af det arbejde handler om at frigøre de frivillige kræfter. Der er jo kun en vis mængde frivillige hænder i Faaborg, så det er vigtigt, at vi snakker sammen og koordinerer vores events og initiativer, så vi ikke træder hinanden over tæerne.”

”Og her har Stine blandt andet hjulpet os med at skabe en frivillig database og en fælles offentlig kalender. Så hun har været en god hjælp i vores organisatoriske arbejde med at få samlet og koordineret kræfterne i Faaborgs erhvervsliv.”

Kontakt bymæglerne

Ringe:
Bjarne Dyrehauge - 20 35 08 48
Tine Lorentzen - 25 11 40 08

Mail: bymaegler@gmail.com

Faaborg:
Stine Mjaaland - 27 62 32 34 / stine@faaborg.dk

Fakta om forlængelsen

Budget 2019 afsætter 700.000 kr. til bymæglerne i 2019 og 2020.

Som en del af aftalen skal bymæglerne de næste år også indlemme oplandet omkring Faaborg og Ringe i deres opgavefelt.

Samtidig forventer forligspartierne bag Budget 2019, at bymæglerfunktionen efter 2020 kan fortsætte i privat regi.