Jobmesse førte til ny medarbejder

Syv virksomheder fra Faaborg-Midtfyn deltog på årets Jobmesse Fyn.

En af de deltagende virksomheder på jobmessen var Ryslinge Tagdækning, som blandt andet var med for at gøre opmærksom på tagdækning som fag.

”Der er stor mangel på erfarne tagdækkere i dag, og der ligger derfor en stor og vigtig opgave i at få udbredt kendskabet til faget og ikke mindst tagdækkeruddannelsen,” siger Annette Poulsen fra Ryslinge Tagdækning.

Jobmessen endte dog også med et konkret output for Ryslinge Tagdækning. Allerede få dage efter messen kunne de nemlig ansætte en ny medarbejder, som havde været forbi virksomhedens stand.

Han var oprindelig butiksuddannet og nu i job som håndmand i en entreprenørvirksomhed, men han ville gerne prøve kræfter med en anden branche.

Efter ansøgning og en opfølgende samtale er han allerede startet i virksomheden - i første omgang som arbejdsmand, der skal lægge isolering og hente materialer, men på sigt måske også som tagdækker.

Derfor opsummerer Annette Poulsen dagen således:

”Vi fik talt med mange med forskellige baggrunde, kompetencer og ambitioner, så alt i alt var det en rigtig god og positiv oplevelse.”

Netværk og ny viden

En anden af de deltagende virksomheder var KAMI fra Faaborg. De deltog for at gøre opmærksomme på sig selv som virksomhed, for at netværke med andre virksomheder og for at afdække, hvilke profiler der er til rådighed på jobmarkedet.

Og selv om de ikke fik ansat nye medarbejdere, er partner Nis Bjerring glad for at have deltaget i jobmessen.

”Vi fik blandt andet øjnene op for, at det ikke kun er ledige, men også folk, der er klar til et jobskifte, som deltager på jobmessen. Og det er interessant for os, for næsten alle faglærte i vores branche er pt. i job, så vi vil gerne tiltrække for eksempel klejnsmede, der ønsker at blive omskolet. Derfor var det godt for os at deltage på jobmessen og snakke med mulige fremtidige jobkandidater.”