Nyt iværksætterkursus er voldsomt populært

Tilmeldingerne er fløjet ind til nyt iværksætterkursus i Faaborg.

Egentlig var der kun plads til 20 deltagere på Faaborg-Midtfyn Kommunes nye gratis kursus for spirende iværksættere. Men kurset har vist sig at være så populært, at det nu er udvidet til dobbelt størrelse.

I alt har 45 personer meldt sig til kommunens første iværksætterkursus i eget regi siden 2011,og deltagernes projekter er vidt forskellige.

Det handler om alt lige fra salg af hundeartikler og import af kaffe fra Nepal til skovtaksering med droner og konsulentarbejde for rederier. Også en clairvoyant har tilmeldt sig kurset.

Både det store antal interesse og virksomhedernes forskellighed glæder erhvervskonsulent John Mogensen:

”Vi er naturligvis rigtig glade for, at der er så stor interesse for vores nye kursus, og at vi formår at favne så bredt. Det viser bare, at der er mange, som er seriøse omkring at starte egen virksomhed og være selvstændige. Og det er jo meget lovende for den fremtidige erhvervsudvikling her i Faaborg-Midtfyn.”

Du kan stadig komme med

Iværksætterkurset afholdes i Faaborg over syv onsdage, og de to første kursusdage er allerede overstået. Men det er stadig muligt at komme med på de næste fem kursusdage.

”Vi forsøger fra kommunens side at skabe de gode forhold for nye iværksættere, så jo flere spirende virksomheder vi kan rådgive, jo bedre. Al erfaring viser, at man kommer bedre i gang med sin virksomhed, hvis man har fået sparring eller været på kursus. Og det øger også chancerne for, at ens virksomhed overlever de første år,” siger John Mogensen.

Han slår fast, at man naturligvis sagtens kan starte op uden den store sparring.

”Men det er en stor fordel at være informeret om en række temaer, som alle får brug for uanset branche. For eksempel jura, bogføring, persondata og markedsføring, og det er noget af det, vi kommer omkring på kurset.”