Ø-hop er en attraktion

Og det kommer i den grad væksten og virksomhederne på Faaborg-egnen og øerne til gode.

Siden 2017 har man kunnet tage på Ø-hop mellem de små øer i De Sydfynske Øhav og opleve øhavets og øernes skønhed. Mange turister bruger således sommeren på at pendle mellem øerne for at opleve naturen, kulturen og de mange smagsoplevelser, der findes i øhavet. 

I alt er syv småøer med i Ø-hoppet: Lyø, Avernakø, Strynø, Skarø, Drejø, Hjortø og - som noget nyt i 2019 – også Bjørnø.

Siden der blev indsat en ekstra båd (Seahawk) til at sejle mellem småøerne, er passagertallet kun gået én vej: Op. I alt 1934 passagerer sejlede sidste sommer rundt i Øhavet med den ekstra færge – selvom der kun er plads til 12 personer ad gangen.

Ø-hop = flere turister

Ø-hoppets popularitet kan også aflæses i passagertallet for færgerne til Lyø og Avernakø. Juli måned har altid været travl for færgerne, men hvor der i juli 2015 var lidt over 15.000 passagerer på en måned, var tallet i juli 2018 cirka 33.000. Altså mere end en fordobling.

2018 var ligeledes et fantastisk år for turismebranchen i Faaborg-Midtfyn som helhed. For eksempel var der fra januar til oktober 2018 308.765 overnatninger i kommunen – en stigning på over 11 procent.

En gevinst for Faaborg

Den stigende interesse for Ø-hoppet har medført positive effekter for Faaborg-området, fortæller turistmanager i Faaborg-Midtfyn Kommune, Mads Rye Sletbjerg.

”Tallene viser helt tydeligt, at Ø-hop er med til at trække flere folk både til Faaborg og vores skønne øer. Og selv om vi ikke har konkrete tal på, hvad det betyder for butikker, seværdigheder og overnatningssteder, så er det uden tvivl en udvikling, der kommer turismeerhvervet og de lokale virksomheder til gode,” siger han.

”Derfor er det rigtig positivt, at Ø-hop i år er udvidet, så Bjørnø nu også er en del af ruten. Og trods den hidtidige succes ser vi et stort potentiale i fortsat at bruge Ø-hoppet til at trække flere turister til vores tre øer samt til Faaborg.”

Vil du modtage FMK Erhvervsnyt?

Så skriv til redaktør Christoffer Voss på chvos@fmk.dk.

Vil du på Øhop?