150.000 kr. til bogglade børn i Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne modtager 150.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje ”Bogglad” til bøger, der skal skabe store læseoplevelser for små børn.

Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne har i samarbejde med Lundsbjerg Børnehave i Ferritslev, Broholm Børnehave i Allested-Vejle samt Stentevang Børnehave og Vuggestue i Ringe fået støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje ”Bogglad”. 

Det betyder, at der i foråret ankommer over 300 spritnye kvalitetsbørnebøger til institutionerne. De skal bruges i børnenes hverdag, hvor de både selv kan læse i bøgerne, men også opnå hyggelige og lærerige stunder med deres pædagoger. 

”Vi glæder os meget til samarbejdet med biblioteket. I 2022 har vi planlagt at have særligt fokus på sproglig udvikling, og det håber vi, at vi kan fremme med samarbejdet med biblioteket. Noget af det, vi særligt vil arbejde med, er dialogisk læsning,” fortæller pædagog og souschef i Stentevang Børnehave og Vuggestue, Ulla Bang Sørensen.

Flere børn skal opleve læseglæde

Anne Møllegaard Mortensen, der er formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget i Faaborg-Midtfyn, er begejstret for støtten fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje:

”Børnene skal opleve, at læsning og lytning af litteratur er en sjov og meningsfuld aktivitet. Adgang til bøger er vigtig for at danne en grobund for læseglæde, og det kan vi opnå ved at få bøger ud i børnehøjde i institutionerne.”

Slots og Kulturstyrelsens Bogglad-pulje uddeler midler til læseoplevelser og understøtter dermed lige adgang til bøger for alle børn i dagtilbud. Adgangen til bøger i institutionen giver børnene en mulighed for at møde litteraturen i deres hverdag og i vante omgivelser, og det kan skabe gode fælles læseoplevelser for børnene. Oplevelserne kan føre til en livslang glæde ved bøgernes verden.

Indsatsen er ét af mange samarbejder mellem bibliotekerne og private, selvejende og kommunale dagtilbud i Faaborg-Midtfyn Kommune, der har som mål at skabe inspirerende og positive læsekulturer og læsevaner i dagtilbuddene, i familierne og hos børnene.

Bøger og andet kulturelt indhold inddrages både som led i at understøtte børnenes personlige, kulturelle og sociale dannelse samt deres sproglige udvikling.

 

Kontakt

Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget
Anne Møllegaard Mortensen
Telefon: 72 53 16 90

Leder af Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne
Birthe Mogensen
Telefon: 72 53 81 01
bmoge@fmk.dk 

Pressekontakt
Michala Bøgetoft Moeslund
Telefon: 72 53 27 69
mboe1@fmk.dk