Beboere på Åløkkeparken får penge tilbage for servicepakke

Beboere på plejehjemmet Åløkkeparken i Broby er ved en fejl blevet opkrævet for mange penge for en servicepakke. Nuværende og tidligere beboere får tilbagebetalt deres penge hurtigst muligt.

På plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn Kommune har beboerne mulighed for at tilkøbe såkaldte servicepakker, som indeholder for eksempel rengøringsmidler, toiletartikler eller tøjvask.

Ved en gennemgang af servicepakkerne på alle kommunens plejehjem har Faaborg-Midtfyn Kommune opdaget, at beboere på plejehjemmet Åløkkeparken i Broby ved en fejl er blevet opkrævet for mange penge for servicepakken ”Vask af linned og personligt tøj”.

På Åløkkeparken er vaskemaskinerne ejet af boligforeningen, som opkræver betaling for vask, og prisen for servicepakken er derfor blevet beregnet på et forkert grundlag. Det har betydet, at Faaborg-Midtfyn Kommune har opkrævet for mange penge fra de beboere på Åløkkeparken, som har tilkøbt denne specifikke servicepakke.

Kitt Lysén Pedersen, som er chef for Sundhed og Ældre, beklager fejlen.

”Vi er utroligt kede af fejlen, og vi underskylder, at beboere på Åløkkeparken er blevet opkrævet for mange penge for servicepakken. Vi har selvfølgelig rettet op på fejlen med det samme, ligesom vi har gennemgået alle servicepakker på alle vores plejehjem, så vi er sikre på, at alt er, som det skal være,” siger Kitt Lysén Pedersen.

Dobbeltbetalingen er sket i perioden 2013 til 2021. Prisen for servicepakken var i 2021 350 kroner om måneden, og i gennemsnit har der fra 2013-2021 årligt været 47 beboere på Åløkkeparken, som har tilkøbt servicepakken.

Det er kun på Åløkkeparken, at der har været fejl i beregningen af servicepakken. I alt skal der tilbagebetales cirka 1,5 millioner kroner til nuværende og tidligere beboere.

Beboere skal ikke gøre noget - får penge tilbage hurtigst muligt

Alle berørte beboere vil få tilbagebetalt deres penge i starten af 2022.

”Vi har en oversigt over alle de beboere, der siden 2013 har betalt for den specifikke servicepakke, og vi vil sørge for, at alle får tilbagebetalt det, de har betalt for meget, hurtigst muligt og senest i løbet af første kvartal 2022. Beboerne skal altså ikke gøre noget selv, men får automatisk pengene retur på deres NemKonto, siger Kitt Lysén Pedersen.

I de tilfælde, hvor tidligere beboere, som har betalt til ordningen, er gået bort, vil udbetalingen ske til de nærmeste pårørende.

Hvis beboere eller pårørende har spørgsmål, kan de kontakte områdeleder Anders Birkelund på 72 53 11 51 eller anbir@fmk.dk.

Kontakt

Christoffer Voss
Presseansvarlig
Telefon: 72 53 11 76
Mail: chvos@fmk.dk