Borgmester opfordrer til vaccination og færre sociale arrangementer

Faaborg-Midtfyn Kommune er i dag rykket forbi incidensgrænsen på 400, og der sættes derfor særlige tiltag i gang for at inddæmme coronasmitten i kommunen. Borgmester Hans Stavnsager opfordrer alle borgere til at begrænse sociale arrangementer og tage imod tilbuddet om vaccination mod COVID-19.

Nu skal mundbindene anvendes mere i Faaborg-Midtfyn. Børnene i skoler og dagtilbud skal på ny opdeles i mindre grupper, og børn i dagtilbud skal i videst mulige omfang afleveres udendørs.

Det er nogle af tiltagene, som nu træder i kraft, fordi Faaborg-Midtfyn Kommunes incidenstal er rykket forbi grænsen på 400 – incidenstallet er et udtryk for, hvor mange borgere der er testet positive med COVID-19 de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Tallet er i dag 415.

Borgmester Hans Stavnsager siger om situationen:

”Der er desværre en stor stigning i antallet af borgere i kommunen, som hver dag bliver smittet. Mit håb er, at vi kan holde samfundet så åbent som overhovedet muligt, og at alle kan få lov at holde jul og nytår som planlagt. Jeg vil derfor kraftigt opfordre alle borgere i kommunen – unge som ældre – til at tage imod tilbuddet om vaccination og til at skrue ned for sociale arrangementer, som er med andre end de nærmeste. Vi skal efterkomme – ikke bare kende til – anbefalingerne om at blive testet, holde afstand, lufte ud og spritte af. Det, vi gør nu, får afgørende betydning for, hvilken jul og hvilket nytår vi går i møde”.

Disse tiltag træder i kraft onsdag d. 15. december 2021:

Børn i dagtilbud og skole opdeles i mindre børnegrupper

  • Børn i dagtilbud afleveres så vidt muligt udendørs
  • Forældre, der skal indenfor på skole og i dagtilbud, opfordres til at bære mundbind
  • Krav om mundbind for besøgende på sociale botilbud
  • Krav om mundbind på plejehjem videreføres uændret
  • Besøgende på øvrige kommunale bygninger, dvs. biblioteker, borgerservice mv., opfordres til at bære mundbind

De ovennævnte tiltag bortfalder, når kommunen i syv dage i træk har haft et incidenstal under 400. Faaborg-Midtfyn Kommunen arbejder hele tiden på at få mere testkapacitet stillet til rådighed – det sker i samarbejde med Region Syddanmark.

Kontakt

Borgmester
Hans Stavnsager
Telefon: 72 53 17 14

Kommunikationskonsulent
Louise Brændstrup Bech
Telefon: 72 53 11 41