Code of Care modtager årets handicappris

Det lokale initiativ Code of Care Faaborg-Midtfyn vinder Handicapprisen 2021 for deres arbejde med at inddrage blandt andet borgere med handicap i vores arbejdsfællesskaber.

Sidste år blev uddelingen af handicapprisen aflyst på grund af coronasituationen, men i år kan Handicaprådet i Faaborg-Midtfyn igen – og for 11. gang – uddele prisen, som går til en person, virksomhed, forening eller organisation, som lokalt har gjort en særlig indsats på handicapområdet.

Prisen bliver uddelt for at skabe dialog om og opmærksomhed på livsvilkårene for borgere med handicap. Vinderen i år er Code of Care Faaborg-Midtfyn – et lokalt initiativ under den landsdækkende non-profit organisation Code of Care. Det lokale tiltag i Faaborg-Midtfyn er startet af en gruppe erhvervsledere, som vil øge virksomhedernes sociale ansvar. I samarbejde med jobcentret skaber Code of Care Faaborg-Midtfyn småjobs i lokale virksomheder til borgere på kanten af arbejdsmarkedet – herunder også borgere med handicap. Der er allerede indgået 34 ansættelsesaftaler, så det vidner om en høj grad af social ansvarlighed blandt de faaborg-midtfynske virksomheder.

Alle har noget at bidrage med på arbejdsmarkedet

Formand for Handicaprådet i Faaborg-Midtfyn, Kristian Nielsen, siger om årets vinder:

”Code of Care vinder prisen i år, fordi de med stor succes sætter fokus på virksomhedernes sociale ansvar. De spreder budskabet om, at vi alle sammen har et ansvar for at inkludere borgere med handicap i vores arbejdsfællesskaber, og at alle mennesker, uanset livssituation, har noget at bidrage med. De mennesker, som bliver ansat i småjobs på virksomhederne, får indhold i hverdagen, de møder anerkendelse, og de oplever, at de kan byde ind med noget værdifuldt. Netop det er ekstremt vigtigt for alle mennesker, og derfor går Handicapprisen 2021 til Code of Care.”

Du kan læse mere om Code of Care her.

Formand for Handicaprådet
Kristian Nielsen
Telefon: 72 53 17 04

Formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd
Johnny Poulsen
Telefon: 20 13 51 03

Projektkoordinator
Tonni Jacobsen
Telefon: 72 53 75 33
Mail: tonnj@fmk.dk

Presseansvarlig, Faaborg-Midtfyn Kommune
Christoffer Voss
Telefon: 72 53 11 76
Mail: chvos@fmk.dk