Faaborg-Midtfyn fortsætter fremgangen på rangliste over kommunernes erhvervsklima

Faaborg-Midtfyn Kommune hopper to pladser frem i Dansk Industris årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed.

Sidste år sprang Faaborg-Midtfyn Kommune 19 pladser frem på DI’s måling af den kommunale erhvervsvenlighed. I år fortsætter fremgangen, og Faaborg-Midtfyn er placeret som nummer 55 ud af landets 98 kommuner.

Se rapporten om Faaborg-Midtfyn Kommune her.

Borgmester Hans Stavnsager (S) er tilfreds med den fortsatte fremgang på listen.

”Vi var rigtig glade for den store fremgang sidste år, men selvom vi her i 2021 ”kun” hopper to pladser frem, så er jeg mindst lige så glad i år. Det viser jo lige præcis, at fremgangen ikke var en enlig svale eller en tilfældighed,” siger han og fortsætter.

”I stedet afspejler målingen det, jeg også selv oplever, når jeg kommer rundt i kommunen, nemlig at vi i er i gang med en rigtig positiv udvikling. Der er med andre ord bundtræk i vores erhvervsindsats, og vi har en klar ambition om hele tiden at lægge på og udvikle os. Vi holder snuden i sporet og fortsætter den målrettede indsats for at gøre Faaborg-Midtfyn til en endnu bedre kommune at drive virksomhed i,” siger Hans Stavnsager.

Eksplosion i byggesager kan ses

Det er ingen nyhed, at sagsbehandlingstiden på byggesager i et stykke tid har været lang. Det kan også ses i DI’s måling, som dog er lavet i foråret - altså før kommunens nye handleplan på området blev sat i søen. Handleplanen indeholder blandt andet to ekstra medarbejdere til afdelingen, et fast-track spor og bedre selvhjælpsmuligheder.

”Jeg tror, at alle er enige om, at sagsbehandlingstiden skal ned, og det er vi i fuld gang med. Men jeg vil også minde om, at der de seneste år har været en sand eksplosion i antallet af byggesager. Vores sagsbehandlere gør et kæmpe stykke arbejde, og med den nye intensiverede indsats er jeg meget positiv i forhold til at få banket sagsbehandlingstiden ned,” siger Hans Stavnsager.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der ikke gebyr på byggesager, så her er vi placeret som nummer 1 i DI’s måling.

Godt samarbejde mellem virksomheder og jobcenter

En af Faaborg-Midtfyn Kommunes højeste score i målingen handler om sagsbehandling af sygedagpengesager, hvor vi ligger nummer 12. Og på spørgsmålet om jobcentrets samarbejde med virksomhederne hopper vi 11 pladser frem til en placering som nummer 25.

”Stor cadeau til vores folk på arbejdsmarkedsområdet for så høj tilfredshed blandt virksomhederne. Et projekt som Code of Care, hvor vi arbejder tæt sammen med erhvervslivet om at få flere i job, spiller helt sikkert også ind i den flotte placering, og til virksomhederne skal der også fra politisk side lyde en tak for det gode samarbejde,” siger borgmesteren.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Hans Stavnsager
Borgmester
72 53 17 14

Heidi Juul Madsen
Stabschef, Politik og Strategi, og erhvervschef
72 53 10 10

Christoffer Voss
Presseansvarlig
72 53 11 76