Faaborg-Midtfyn Kommune indfører krav om coronapas for alle medarbejdere

Økonomiudvalget har besluttet at indføre krav om gyldigt coronapas for alle ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune. Kravet gælder fra torsdag den 9. december. Det vil også være muligt at pålægge medarbejdere test for covid-19, hvis smitteudviklingen eller hensynet til arbejdsopgaverne taler for det.

Et enigt Økonomiudvalg har her til eftermiddag besluttet, at alle medarbejdere fra den 9. december skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at møde på arbejde. Faaborg-Midtfyn Kommune lægger sig dermed i slipstrømmen på en lang række andre offentlige arbejdspladser og kommuner, som også indfører krav om coronapas.

Borgmester Hans Stavnsager (S) forklarer, at det nye krav handler om at øge trygheden for borgere og medarbejdere.

”Vi er i Økonomiudvalget helt enige om, at kravet om gyldigt coronapas er en god idé på nuværende tidspunkt. Det vil øge trygheden for medarbejderne og for de borgere, som de er i kontakt med, uden at det vender op og ned på hverdagen. Derfor er det for mig at se en god idé. Det bidrager til at begrænse coronasmitten samtidig med, at vi kan give de ældre hjemmehjælp, passe på børnene og møde ind på kontorerne stort set som vi plejer,” siger Hans Stavnsager. 

Tillidsbaseret model

Når det kommer til kontrol af det nye krav, har Økonomiudvalget valgt en tillidsbaseret model. I praksis betyder det, at man som medarbejder forventes at leve op til reglen om at have et gyldigt coronapas for at møde på arbejde, men at man ikke skal fremvise sit coronapas for at komme ind på arbejdspladsen, som man skal på for eksempel restauranter og til events.

Økonomiudvalgets beslutning giver dog også mulighed for at indføre løbende stikprøvekontroller og for at pålægge en medarbejder test for covid-19, hvis smitteudviklingen eller hensynet til driften taler for det. 

Hvis en ansat ikke lever op til kravet om gyldigt coronapas eller nægter at få foretaget en test for covid-19, kan det få ansættelsesretlige konsekvenser efter en konkret og individuel vurdering.

Alle medarbejdere i Faaborg-Midtfyn Kommune vil få direkte besked om coronapas-kravet i e-Boks.

Kontakt

Presseansvarlig, Faaborg-Midtfyn Kommune
Christoffer Voss, presseansvarlig
Telefon: 72 53 11 76
Mail: chvos@fmk.dk