Hjælp til transport til COVID-19-vaccination

Udvalgte borgergrupper kan få hjælp til transport til de to fynske vaccinationscentre i Svendborg og Odense.

Som udgangspunkt er du selv ansvarlig for at komme frem og tilbage til det vaccinationscenter, hvor du har booket tid til COVID-19-vaccination. Men hvis du grundet varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke er i stand til alene eller ved hjælp fra f.eks. et familiemedlem at transportere dig til vaccinationscentret, så kan vi hjælpe.

Når du har bestilt dine to vaccinationstider, kan du kontakte Faaborg-Midtfyn Kommune på telefon 72 53 70 07.

Telefonen er åben fra fredag den 15. januar. Du kan ringe i følgende tidsrum:

Mandag, tirsdag, onsdag: 8.00 – 15.00

Torsdag: 8.00 – 17.30 

Fredag: 8.00 - 12.30

VÆR OPMÆRKSOM PÅ:

  • Du skal have booket dine tider til COVID-19-vaccination, før du kontakte os. Du får brev i e-Boks, når det er din tur til at blive vaccineret.

  • Du skal have varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse for at få tilbudt transport til vaccinationscentret.

  • Vi hjælper kun med transport til de to fynske vaccinationscentre i Odense og Svendborg. Hvis du booker vaccinationstid ved et andet center, skal du selv stå for transporten.

  • Det er ikke Faaborg-Midtfyn Kommune, som står for vaccinationerne. Vores opgave er at hjælpe borgere, der ikke selv kan transportere sig, til vaccinationsstedet.

Hvornår kan jeg få vaccinen?

Når det er din tur, får du tilbud om vaccination i din e-boks. Er du ikke tilmeldt e-boks, får du tilbuddet sendt brev med almindelig post.

Det er Sundhedsstyrelsen, der fastlægger, hvem der skal tilbydes vaccination hvornår. Sundhedsmyndighederne har adgang til den nødvendige sundhedsdata, så de ved, hvilken gruppe du hører til.

Du skal ikke kontakte kommunen, sygehuset eller din praktiserende læge for at få tid – eller for at høre, hvornår det bliver din tur.

Har du generelle spørgsmål til vaccinationsprogrammet mod Covid-19, kan du ringe til myndighedernes Covid-19 hotline på 70 20 02 33 eller læse mere her