Indstil dine favoritkandidater til årets frivilligpriser

Den 1. april 2022 fejrer Faaborg-Midtfyn Kommune frivilligheden og foreningslivet i Helios i Faaborg. I den anledning uddeles priserne Årets Ildsjæl, Årets Forening, Årets Ungepris og Årets Idrætspræstationer. Frem til den 1. marts kan borgere og foreninger indstille deres favoritter til de fire priser.

Foreningerne og de frivillige har haft svære kår under coronakrisen. Lange nedlukninger har gjort det vanskeligt at fastholde både frivillige og medlemmer. Sidste år måtte Faaborg-Midtfyn Kommune aflyse Fejringen af Frivilligheden og Foreningslivet på grund af den lange nedlukning i begyndelsen af 2021. 


Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (DF) glæder sig derfor ekstra meget til fejringen i år:


”Vi trænger til festlige begivenheder, og hvad er mere festligt end at fejre nogle af dem, der har kæmpet for at holde gang i vores fællesskaber og foreningsliv under coronakrisen,” siger hun og fortsætter:


”Med Fejringen af Frivillighed og Foreningsliv ønsker vi at hylde alle frivillige, det store engagement og den store alsidighed, der præger fritidsområdet i Faaborg-Midtfyn – og i den forbindelse hædre nogle af dem, der har gjort det ekstra godt i de forgangne år.”

De fire priser

Alle kan indstilles deres favoritkandidater til de fire priser. Da fejringen blev aflyst i 2021, kan man indstille kandidater for at have ydet noget særligt i hhv. 2020 og 2021. Det er særligt relevant i forhold til prisen, Årets idrætspræstationer. Indstillingen af kandidater foregår via kommunens hjemmeside: www.fmk.dk/fejring

Årets Ungepris

Med uddelingen af denne pris ønsker vi at hædre en aktiv og engageret person, som gør en forskel for kammeratskabet, sammenholdet og fællesskabet.

Han eller hun må meget gerne være en god rollemodel, positiv, ambitiøs, nærværende og hjælpsom.

Årets Ildsjæl

Med denne pris ønsker vi at hædre aktive, engagerede, kreative og rummelige mennesker, som udfører frivilligt arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Prisen gives til et menneske, der har gjort sig særligt positivt bemærket gennem en frivillig arbejdsindsats.

Årets Forening

Med uddelingen af denne pris ønsker vi at hædre en forening, der har skilt sig positivt ud blandt et dynamisk og alsidigt foreningsliv. Prisen gives til en forening, der på ekstraordinær vis har:

Udført et unikt stykke arbejde, der har skabt positiv udvikling i den pågældende forening. Udført en indsats ud over det sædvanlige, der har gjort mærkbar positiv forskel for foreningens medlemmer/brugere.

Årets idrætspræstationer

Vi ønsker at hylde såvel unge som ældre idrætsudøvere, der gør en ekstraordinær indsats og har opnået et flot resultat i de forgangne år, 2020 eller 2021.

Alle hold eller enkeltpersoner, der minimum har opnået følgende resultater i 2020 eller 2021, kan indstilles:

  • Fynsmester i DIF-regi eller landsmester i DGI
  • Nr. 1, 2 eller 3 ved NM eller DM i DIF-regi
  • Udtaget/deltagelse til VM, EM eller OL
  • Holdpræstationer, hvor man er rykket op til højere række end Fynsserien
  • Vinder af Fynsserie

Kontakt

Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget
Anne Møllegaard Mortensen
tlf. 72 53 16 90


Fritidsmedarbejder
Julie Hartung
tlf. 72 53 17 58


Pressekontakt
Annette Wognsen Frederiksen
tlf. 72 53 11 73