Kultur på tur – og vi starter i Gislev

En skriggul upcycled container danner base for en lang række af kulturaktiviteter, som i efteråret tager på tur rundt i Faaborg-Midtfyn. Initiativet skal inspirere børn og unge til en mere kulturel fritid. Containeren kommer til Gislev, Brobyerne og Ferritslev/Rolfsted.

Søndag den 10. oktober kl. 10 slår den skriggule KulturContainer for første gang dørene op ved siden af forsamlingshuset i Gislev. Tre uger frem vil børn og unge her kunne møde undervisere i blandt andet musik, parkour og billedkunst og ganske gratis selv prøve kræfter med disciplinerne.

Initiativet hedder ”Fold Kunsten Ud”, og efter Gislev er sunget til afsked, kan også Brobyerne og Ferritslev/Rolfsted se frem til et ekstra boost af kulturelle aktiviteter for børn og unge. Den 7. november ankommer KulturContaineren til Brobyerne ved Pontoppidanskolen, og fra den 29. november og to uger frem vil børn og unge kunne besøge containeren på et endnu ukendt sted i Ferritslev/Rolfsted.

Åbne børn og unges øjne for de kulturelle fritidstilbud

KulturContaineren er en del af Faaborg-Midtfyn Kommunes bestræbelser på, at flere børn og unge får glæde af de kulturelle fritidstilbud, de lokale kulturinstitutioner byder på.

Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (DF) glæder sig over, at kommunen nu er klar med et kulturelt børne- og ungeinitiativ, der når ud til de mindre lokalsamfund:

”De fleste ved, hvor de kan gå til fodbold, håndbold og badminton, men lige så snart børn og unge interesserer sig for noget lidt andet, så bliver det sværere at finde vej til det rigtige tilbud, fortæller hun og fortsætter: ”Vi ved fra Den kulturelle rygsæk, at børn og unge gerne vil engagere sig i kunst og kultur, når de møder det i skolen. Med Fold Kunsten Ud vil vi støtte op om deres interesse dels ved at vise de kulturelle fritidstilbud frem, dels ved at udvikle helt nye tilbud.”

Om KulturContainerens besøg i de tre lokalområder fortæller projektkoordinator Stine Kähler: ”Hvert lokalområde kan noget særligt, og derfor samarbejder vi også med lokale aktører om at skabe spændende og relevante kulturuger hos dem hver især. Noget vil være helt nyt, og andet vil være mere velkendte aktiviteter. Det bliver et intenst efterår, og med vores rutinerede kulturaktører på banen, er jeg sikker på, at mange vil blive inspireret til at dyrke kulturen i deres fritid,” fortæller hun.

Det kan børn og unge opleve i Gislev

I løbet af de tre uger KulturContaineren er i Gislev, kan børn og unge blandt andet komme forbi til workshops med danse, teater og billedkunst, som hhv. Faaborg-Midtfyn Musikskole, Teaterskolen Spektaklet og Faaborg Børnebilledskole står bag. Klar til Film og Ryslinge Billedskole tilbyder noget helt andet. Her kan børn og unge fordybe sig som skaber af deres egen YouTube-video eller trykker af egen plakat på gammeldags vis. Endelig kan de droppe ind til dragebygning og dimse-værksted med Tingcentralen, totem-bygning med Ringe Billedskole og boghygge med Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. Det hele slutter med fællessang på Ådalscenen og kreativ-dag for alle.

Programmet udvikler sig løbende og kan findes på www.foldkunstenud.dk.

Alle aktiviteter er gratis, da projektet er støttet af Kulturministeriets pulje ”Gribe engagementet”, som også støtter 11 andre kulturinitiativer landet over.

Kontakt

Projektkoordinator på Fold Kunsten Ud
Stine Kähler
Mail: stma1@fmk.dk
Telefon: 72 53 44 55