Musikteater og Jim Lyngvild rykker ind på den gamle slagterigrund

Den 20.-22. maj 2021 rykker musikteaterstykket TRAKTOR – Folkets poesi ind i Tulipbygningen på havnen i Faaborg. Forestillingen er med til at skyde sommerens midlertidige aktiviteter i gang på den gamle slagterigrund. Senere kommer bl.a. Jim Lyngvilds kirkekunst op at hænge i Tulipbygningen.

Els Cools og Oliver Streich er i gang med at kreere et stort kunstværk på gavlen af direktørboligen ved den gamle slagterigrund. På plænen ved siden af skaber Bruno MacDonald miniatureudgaver af klokketårnet, der indgår i en kunstinstallation sammen med kunstværket på direktørboligen.

Netop kunst og kreativitet er blandt temaerne for sommerens midlertidige aktiviteter på den gamle slagterigrund, hvor både plænen og Tulipbygningen bliver taget i brug. Også outdoor og maritime events kommer i fokus i løbet af sommeren.

Musikteater i Tulipbygningen

Den 20.-22. maj inviterer Nordic Performance Art og Faaborg-Midtfyn Kommune byens borgere til fem særforestillinger af musikteaterstykket TRAKTOR – Folkets poesi. Det er performancekunstner Tine Louise Kortermand, der på sin guldfarvede traktor har kørt rundt på Fyn og samlet historier op fra folk, hun har mødt på sin vej. Det er der kommet en helt særlig forestilling ud af, som borgerne i og omkring Faaborg nu har mulighed for at opleve. 

Forestillingen bliver vist fem gange i dagene 20.-22. maj, der er 50 billetter til hver forestilling. Billetterne er gratis, men skal bestilles på forhånd på: nordicperformanceart.dk/events-2/

Jim Lyngvilds kirkekunst i Tulipbygningen

Sidste sommer trak Jim Lyngvilds kirkekunst turister i tusindvis til Faaborg Kirke. I år kan byens borgere og turister opleve de syv fotostater i Tulipbygningen. Det er den lokale erhvervsmand Ole Billum, der har givet kommunen lov til at låne billederne.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over, at billederne kommer op igen:

”Vi er rigtig glade for, at endnu flere nu får mulighed for at opleve billederne i de rå rammer i Tulipbygningen. Vores håb er, at vi til sommer – kombineret med åbningen af Øhavsmuseet – vil opleve et havneområde med masser af liv, siger Hans Stavnsager og fortsætter:

”Det er afgørende for kommunalbestyrelsen, at der skabes liv både på havnen og i bymidten. Derfor arbejder forvaltningen også lige nu med prøvehandlinger, der skal understøtte bylivet på torvet.”

I løbet af sommeren bliver der også mulighed for at sætte sin egen kreativitet løs, når Tingcentralen åbner en pop up-afdeling i Tulipbygningen.

Liv på plænen

På græsplænen mellem det gamle frølager, hvor Øhavsmuseet åbner den 18. juni, og Tulipbygningen vil der i løbet af sommeren også poppe forskellige events op, ligesom der på plænen vil blive sået insektvenlige blomster. Arkitektstuderende fra Aarhus kommer i løbet af juni også forbi for at lave uderumsmøbler til plænen.

Har du ideer til midlertidige aktiviteter?

Fra den 15. maj til 15. august kan privatpersoner og foreninger være med til at skabe liv på den gamle slagterigrund. Grundlæggende skal man selv stå for at afvikle aktiviteterne, men kommunen hjælper med at få det praktiske på plads, så aktiviteten kan gennemføres, herunder adgang til strøm mv. Der er mulighed for at søge støtte fra kommunens udviklingspulje.

Af hensyn til sikkerheden er der et max deltagerantal på 150 personer for aktiviteter i Tulipbygningen. Gældende Covid-19 restriktioner og anvisninger skal følges. Interesserede kan se mere på www.fmk.dk/faaborg

Yderligere oplysninger, kontakt:

Trine Hedegård Jensen
Projektleder
72 53 20 81

Annette Wognsen Frederiksen
Pressekontakt
72 53 11 73