Nu kan du ’gå til outdoor’ i Faaborg

Faaborg-Midtfyn Kommune har en ambition om, at endnu flere får glæde af at være aktive i naturen hele året. For at inspirere flere til at kaste sig ud i friluftsaktiviteter lancerer kommunens fritidsafdeling nu et lille forsøg, hvor borgere kan prøve at ’gå til outdoor’.

Det er ikke ualmindeligt at tage på skiskole, første gang man skal på ski. Men hvad hvis man gerne vil i gang med at vandre eller køre på mountainbike. Nu lancerer Fritid i Faaborg-Midtfyn Kommune et forløb med fem introduktionsmoduler til forskellige outdoor-discipliner. Forløbet udbydes i samarbejde med en studerende fra Idræt og Sundhed på SDU, Ida Slemming Jakobsen, og afvikles i skønne naturområder på Faaborg-egnen. 

Teamleder i Fritid Theis Bavnhøj Hansen fortæller om baggrunden for forløbet:

”Der er rigtig mange, der allerede bruger naturen i dag, men hvis du ingen erfaring har med fx at køre på mountainbike, vandre eller at læse et kort, så kan det være grænseoverskridende at kaste sig ud i mere omfattende friluftsaktiviteter, fortæller han og fortsætter:

”Vi vil gerne se, om vi kan ramme nogle af dem, som har lysten, men som gerne vil klædes lidt bedre på. Nu har vi muligheden for at prøve det af sammen med en erfaren friluftsentusiast fra SDU, som vil være gennemgående figur på de i alt fem moduler.”

Outdoor-forløbet skal samtidig vise, om det er interesse for den slags introduktionsforløb eller kurser, fx i samarbejde med foreninger. 

Friluftsentusiast i spidsen for forløbet

Forløbet ’Gå til outdoor’ gennemføres som en del af et praktikforløb for Ida Slemming Jakobsen, der studerer Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet. Ida er lige kommet hjem fra et halvt år i Norge, hvor hun har studeret fag som Friluftsliv, Nature and Culture og Outdoor Leadership, og hun glæder sig til at dele ud af sine erfaringer:

”Det er fantastisk at være i naturen og endnu bedre, når man føler sig godt klædt på til at passe på naturen og træffe beslutninger, når der dukker udfordringer op – det kan være vejrskifte, træthed og meget andet, når man opholder sig længere tid i naturen,” fortæller hun.

Udover sit studie har Ida mange års erfaring med vandring, kajak, klatring mm.

Fem forskellige moduler

’Gå til outdoor’-forløbet består af fem forskellige moduler med fokus på hhv. vandring, mountainbike, bål, udfordringer i naturen og kort og kompas. Forløbet kører over to uger, uge 8 og 9. Man skal tilmelde sig hvert enkelt modul, og man behøver dermed ikke at deltage i alle fem moduler. Dog gælder det om at slå hurtigt til, da der kun er ti pladser pr. modul.

Modulerne i overskrifter:

Kom ud og oplev vandring, og hvad man skal have med  

Mandag den 21. februar kl. 16:30-18:30
Mødested: Skånemosen, Haastrup 

Lær at læse et kort og finde vej i naturen 

Onsdag den 23. februar kl. 16:30-18:30
Mødested: Gåsebjergsand

Find ud af, hvad det vil sige at lave et bål

Lørdag den 26. februar kl. 14.00-16.00
Mødested: Pipstorn Skov

Skoven fra en mountainbike giver et andet perspektiv  

Mandag den 28. februar kl. 16:30-18:30
Mødested: Svanninge Bakker

Tag udfordringen op, med træklatring 

Torsdag den 3. marts kl. 16:30- 18:30
Mødested: Pipstorn Skov

En række lokale foreninger bidrager også med viden til modulerne, nemlig Faaborg Ski- og Motionsklub om mountainbike, Falsled Svanninge SG&I om træklatring og Faaborg Orienteringsklub med viden om kort og kompas.

Yderligere info om de enkelte forløb samt tilmelding på www.fmk.dk/outdoor

Kontakt

Teamleder i Fritid
Theis Bavnhøj Andersen
Telefon: 72 53 80 54


Pressekontakt
Annette Wognsen Frederiksen
Telefon: 72 53 11 73