Nye tiltag for et corona-trygt kommunal- og regionalvalg

Der bliver skruet op for afspritning af såvel hænder som kuglepenne, når borgerne på tirsdag den 16. november kan gå i stemmeboksen til årets kommunal- og regionrådsvalg. Der vil på valgstederne være stort fokus på at holde afstand og få luftet ud, ligesom man som borger kan medbringe sin egen kuglepen, hvis man ønsker.

Coronasmitten er i stigning i hele landet. Også i Faaborg-Midtfyn Kommune, som lige nu er i gang med de sidste forberedelser til den store valgdag på tirsdag den 16. november. For at forebygge smittespredningen vil der være flere nye tiltag på valgstederne i kommunen: 

Det bliver for eksempel muligt for borgerne at medbringe deres egen kuglepen, som de kan benytte i stemmeboksen til at sætte X på stemmesedlen. Kuglepennen kan være både blå, sort eller rød – bare man undgår glimmertuscher eller andre specielle skriveredskaber. Der opstilles masser af håndsprit til både vælgere og valgtilforordnede, ligesom de kuglepenne, som udleveres på valgstedet, bliver afsprittet for hver gang en borger har rørt ved dem. Derudover vil det igen i år være muligt at køre til afstemningsstedet og blive i sin bil, mens man afgiver sin stemme.

Inde på afstemningsstederne vil der desuden være fokus på at få luftet ud i løbet af dagen og på at holde god afstand til hinanden, ligesom der naturligvis opfodres til at følge Sundhedsstyrelsens gode råd om god håndhygiejne, host og nys i ærmet og holde god fysisk afstand til andre.

Undgå myldretiden ved valgstederne

Slutteligt opfordrer kommunen til, at man i videst muligt omfang kommer forbi valgstedet i løbet af morgenen, formiddagen eller aftenen, så vi mindsker kø i spidsbelastningstidsrummet, som plejer at være mellem kl. 14:30 og 18. 

Hvis man helt ønsker at undgå valgstederne den 16. november, kan man til og med fredag den 12. november brevstemme. 

Kontakt

Chefkonsulent i Valgsekretariatet
Tina Bernsdorf Jungfeldt
Telefon: 72 53 10 34

Kommunikationskonsulent
Louise Brændstrup Bech
Telefon: 72 53 11 41