Sammen hver for sig

Her på siden finder du forskellige initiativer, hvor der er hjælp at hente og/eller nogen at ’mødes’ med digitalt, når tiden begynder at føles for lang.

Tiden begynder for alvor at føles rigtig lang for mange. Er du alene og afskåret fra din familie, er det endnu sværere. Vi har mere end nogensinde før brug for hinanden.

Vi har samlet en side med forskellige initiativer, hvor der er hjælp at hente og/eller nogen at ’mødes’ med digitalt. Siden er langt fra komplet, så kender du et initiativ, der skal på listen - så send en mail til kommunikation@fmk.dk. Husk link til hjemmeside eller Facebook-gruppe.

Fold alle ud

Hjælp til dig der er særlig udsat og må blive hjemme

Røde Kors’ hotline og hjælpenetværk

Bliv frivillig eller få hjælp af Røde Kors hjælpenetværk. Her kan du få hjælp til indkøb, afhentning af medicin, hundeluftning mm. Børnepasning er undtaget.

Røde kors' hjælpenetværk

En at tale med

Ældresagens telefon-venner

Bliv eller få en telefonven.

Ældresagens telefonvenner

Røde Kors og Bobleberg - Snaksammen

Alle, der gerne vil have et digitalt ”besøg”, kan via SnakSammen.dk booke en snak med en frivillig samtaleven. Begge parter får en sms og en e-mail med et link, når samtalen begynder – og man skal ikke installere besværlige programmer.

Boblberg - Snaksammen

Headspace

Har åbnet en national headspace-linje hvor børn, unge og forældre kan ringe ind. Den er åben man-søn kl. 12-18.

Headspace

Ventilen

Tilbyder dem, der allerede er i et af deres lokale tilbud at ”mødes” on-line i et privat forum, hvor 2-3 frivillige står for at starte en samtale. Læs mere på Ventilens Facebook.

Ventilen har også disse gode råd til at holde ensomheden på afstand

Ventilen - hold ensomheden på afstand

Inspiration til hverdagen derhjemme

Ældre Sagens guide til kultur i din stue

Sådan oplever du kultur i din stue

 

Hele Danmark synger sammen

Danmark synger sammen