Flere unge fik lokale praktikpladser

I sidste uge var GF1-elever samlet på Faaborg Gymnasium, hvor de mødte en håndfuld lokale virksomheder med henblik på at lande en praktikpladsaftale.

Dato: 7. september 2022

En fyldt bus med GF1-elever (Grundforløbets 1. del) fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier ankom onsdag den 31. august til Faaborg Gymnasium.

De var mødt op til ”Mød din kommende mester” -arrangement, hvor de kunne besøge 17 lokale stande inden for en række forskellige erhvervsbrancher. I standende stod både mestre og lærlinge klar til at fortælle om deres virksomhed og om muligheden for at få en lokal virksomhedspraktikplads.

De fremmødte elever fra Svendborg Erhvervsskoler & Gymnasier bor i Faaborg og omegnen og udover dem, deltog de nye elever fra Campus Faaborgs GF1 også til arrangementet.

Ønsket med arrangementet var at lade GF1-elever med bopæl i Faaborg og omegn møde lokale virksomheder, så de kan komme i lære og praktik lokalt og slippe for lange transporttider. Samtidig skulle arrangementet også støtte op om det lokale erhvervslivs efterspørgsmål på arbejdskraft.

Flere elever landede praktikaftaler

Kantinen på Faaborg Gymnasium dannede rammerne for arrangementet, hvor det summede af liv, mens eleverne nysgerrigt gik mellem standene og præsenterede sig for virksomhederne. Her kunne de stille spørgsmål om, hvad det kræver at være i praktik eller i lære hos dem.

Både elever og virksomheder håbede på at finde det rigtige match, og flere elever fik da også landet en aftale med en af de lokale virksomheder. Her gik aftalerne på at eleverne kunne bruge en af deres to ugers virksomhedspraktik hos dem.

En af de virksomheder, der havde opsat en stand, var Eldan Recycling. Dan Andersen fra Faaborg-virksomheden fortæller, at de rigtig gerne vil finde lokale elever til deres lærepladser, og at et arrangement som dette netop har været med til at muliggøre det:

”Det er en god måde at møde eleverne på og gøre opmærksom på vores egen virksomhed."

Dan Andersen, Eldan Recycling

En af dem der havde besøgt Eldan Recyclings stand var GF1-eleven Marcus:

”Jeg synes, det er dejligt, at man kan komme her til Faaborg, for at blive klogere på de muligheder der er, for at få en lokal praktik- eller læreplads. Jeg har selv snakket med en nede fra Eldan om mulig praktik. Jeg har ikke fået lukket aftalen endnu, men han sagde, at jeg bare skulle tage fat i ham til arrangementet i dag. Det synes jeg, er rigtig fedt.” 

Marcus, GF1-elev