Ny flydeponton på vej ved Klinten

Salling Fondene og Føtex Faaborg donerer over 200.000 kroner til en flydeponton til glæde for badegæster og havsportsudøvere ved badestranden Klinten i Faaborg.

24. november 2022

Der er godt nyt til vandglade borgere og turister i det faaborg-midtfynske.

Efter ansøgning fra Ungdomsrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune har Salling Fondene og Føtex Faaborg nemlig besluttet at donere 213.687,50 kroner til en flydeponton, der kommer til at ligge i fjorden ud for badestranden Klinten.

Pontonen bliver udformet med rutsjebane, badestiger og 1 meter-vippe, og formålet er, at pontonen skal understøtte oplevelser og havsport i fjorden for klubber, foreninger, badegæster og havsportsudøvere i øvrigt.

Pontonen vil være tilgængelig i sommermånederne og vil kunne bringes i spil ved Faaborgs mange sports- og kulturevents som fx Outdoor Sydfyn, arrangementer i Klinteparken mv.

Som mange faaborgensere måske husker, har der tidligere ligget en lignende udspringsponton ud for Klinten. Det husker blandt andre Julius Mosgaard, medlem af Ungdomsrådet, som er en af dem, der har arbejdet for at få pontonen tilbage.

”Vi håber, at pontonen kan blive et samlingssted, som kan lokke nogle unge ud til vandet, og at den kan bidrage til, at flere får en sund og aktiv livsstil. Det bliver en fed sommeraktivitet, som alle aldersgrupper kan samles om."
Julius Mosgaard, medlem af Ungdomsrådet

Føtex er en del af Salling Group, som er ejet af Salling Fondene, og Kasper Strunge, varehuschef i Føtex Faaborg, glæder sig over, at Salling Fondene har valgt at imødekomme ansøgningen fra Faaborg.

”Som lokalt varehus er det vigtigt for os at være med til at skabe gode oplevelser i Faaborg og for faaborgenserne. Vi håber, at den nye flydeponton vil blive til stor gavn og glæde,” siger han.

Flydepontonen har et samlet budget på omtrent 380.000 kroner. Udover donationen fra Salling Fondene og Føtex Faaborg bidrager Faaborg-Midtfyn Kommune med 150.000 kroner fra udviklingspuljen, og Ungdomsrådet bidrager med 20.000 kroner.

Det er Ungdomsrådet, der står for driften af flydepontonen.

Det forventes, at flydepontonen indvies op til sommersæsonen 2023.