Bosætning: Stadig ambition om bæredygtige boliger ved Årslev

Dialog med en ejendomsudvikler er endt uden en aftale, men Faaborg-Midtfyn Kommune vil stadig skabe rammerne for, at der kan bygges nye, bæredygtige og fællesskabsorienterede boliger i Årslev.

I april 2018 besluttede kommunalbestyrelsen at igangsætte planlægningen af et kvarter i den nye bydel Årslev Syd.

Området blev døbt Skovly, og visionen er et nyt kvarter, hvor mindst halvdelen af boligerne i området er bygget med fokus på fællesskab og bæredygtighed. Det vil sige, beboerne skal have egen bolig, men at husene for eksempel skal være bygget rundt omkring et fælleshus.

Det er derfor ikke intentionen, at der i Skovly skal bygges almindelige parcelhuse.

Faaborg-Midtfyn Kommune har den seneste tid været i dialog med en ejendomsudvikler om udviklingen af området. Nu er forhandlingerne dog stoppet, da Faaborg-Midtfyn Kommune ikke vil slække på kravene om, at boligerne skal være bæredygtige, fællesskabsorienterede og i tæt relation til Årslevs centrum.

Borgmester Hans Stavnsager (S) siger:

”Vi vil i kommunalbestyrelsen gerne skabe Fremtidens Forstad i og omkring Årslev, og det har været planen, at Skovly skal understøtte den vision og give Faaborg-Midtfyn et helt nyt boligområde i forstadsbåndet. Området er målrettet de familier, som går meget op i bæredygtighed og som gerne vil have egen bolig, men alligevel et tæt naboskab.”

”Derfor er vi ærgerlige over, at vores dialog med udvikleren ikke er mundet ud i en aftale. Men det har været meget vigtigt for os, at byggeriet bliver bæredygtigt og har den rette placering i forhold til Årslev centrum, så det bidrager til byens rivende udvikling og dens attraktivitet som bosætningsområde. Nu vil vi arbejde videre med projektet, og det er stadig planen, at der skal være plads til bæredygtigt og fællesskabsbåret byggeri i Årslev. Men om det bliver i samme område, vil tiden vise.”

Udviklingen af den nye bydel ved Årslev fortsætter med udgangspunkt i resultaterne af arkitektkonkurrencen for udviklingen af et kvarter syd for Polymeren. Vinderne offentliggøres 6. november på Polymeren. 

Kontakt

Borgmester Hans Stavnsager, mobil 72 53 17 14

Koncerndirektør Helle Vibeke Carstensen, mobil 72 53 10 13

Presseansvarlig Christoffer Voss, mobil 72 53 11 76