Del din oplevelse og få Svanninge Bakker med i Danmarks Naturkanon

Svanninge Bakker er blandt de 30 udvalgte naturområder, der kæmper om en plads i Danmarks Naturkanon. Hvis du deler en personlig oplevelse fra området, hjælper du med at få Svanninge Bakker med i kanonen. Og du kan samtidig vinde en gratis tur i luftballon.

Natur- og Fødevareministeriet er i gang med at udvælge de 15 danske naturområder, der skal udgøre Danmarks Naturkanon.

Ud af 1671 forslag fra danskerne er Svanninge Bakker blevet udvalgt som ét af de 30 nominerede områder. Og frem mod 4. november kan du være med til at påvirke, om Faaborg-Midtfyn skal være repræsenteret i den nye naturkanon. 

Stolt borgmester

Borgmester Hans Stavnsager er stolt af, at Svanninge Bakker er blandt de 30 nominerede.

”Der er kun to steder på Fyn, der er nomineret til den nye naturkanon, så vi kan være stolte af, at Svanninge Bakker er nået gennem det nåleøje. Det vidner om, at vi har noget af Danmarks allermest enestående natur lige her i vores baghave. Og jeg håber, at mange vil dele deres gode oplevelser fra Svanninge Bakker, så vi kan få vores naturperle med i naturkanonen.”

Udvælgelseskriterier

Danmarks Naturkanon vil i sin endelige form indeholde 15 steder i Danmark, hvor naturen er noget helt særligt, og som samtidig er en oplevelse at besøge. I den endelige udpegning lægger juryen vægt på, at:

  • den enkelte lokalitet skal have en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge
  • lokaliteten skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi
  • der skal være offentlig adgang til hele lokaliteten eller til væsentlige steder inden for den
  • der skal være mindst én specifik geografisk lokalitet som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge naturområdet 

Kontakt

Afdelingsleder i Natur og Trafik, Ole Tyrsted Jørgensen, 72 53 20 03 / oltyj@fmk.dk

Presseansvarlig Christoffer Voss, 72 53 11 76 / chvos@fmk.dk