Frit valg og mere fleksibilitet til børnefamilier

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune har til aften vedtaget nye retningslinjer for de kommunale dagtilbud, der giver børnefamilier frit valg, når de ønsker dagtilbud, og forældre på barsel mere fleksible rammer.

Fra årsskiftet kan børnefamilier ønske plads i en specifik dagpleje eller institution, og forældre med flere børn får mere fleksibilitet, hvis de går hjemme på barsel med en lillebror eller søster.

Kim Aas Christensen, formand for Opvækst- og Læringsudvalget, glæder sig over, at de nye retningslinjer nu er lagt fast:

”Hverdagen med små børn kan være hektisk, når man skal have det store puslespil til at gå op. Derfor glæder det mig, at vores børnefamilier fremover får bedre muligheder for at skræddersy en løsning, der matcher deres behov,” siger han.

Det er på baggrund af den nye dagtilbudslov, at politikerne på aftenens kommunalbestyrelsesmøde har vedtaget de nye kommunale retningslinjer for optagelse i dagtilbud. Ændringerne gælder fra årsskiftet.

Ønsk og få et konkret dagtilbud

I dagplejen skal forældre fremadrettet skrive deres barn på venteliste til en specifik dagplejer og ikke som tidligere til et område. Det er ikke sikkert, at den ønskede plads er ledig, når forældrene ønsker det, men som noget nyt kan man fremover vælge at lade sit barn blive stående aktivt på venteliste til den ønskede førsteprioritet, efter at barnet er startet op i dagpleje.

I vuggestuer og børnehaver kan børn fortsat blive skrevet på venteliste til ét dagtilbud. Ligesom i dagplejen betyder de nye retningslinjer dog også her, at barnet kan blive stående aktivt på venteliste til den ønskede førsteprioritet, selvom barnet indledningsvis starter op i et andet dagtilbud eller en dagpleje. 

Ret til 30 timers plads for forældre på barsel

Børnefamilier med flere børn tilbydes fremover mere fleksible rammer for pasning. Forældre, der går hjemme på barsels- eller forældreorlov, kan således fremover få en plads på 30 timer ugentligt til ældre søskende, som allerede går i daginstitution. Pladsen tilbydes i tidsrummet 8-14 i den daginstitution, hvor barnet går i forvejen, og prisen vil ligesom timetallet blive reguleret. 

Kontakt

Forældre med spørgsmål til de nye retningslinjer er velkomne til at kontakte Pladsanvisningen på telefon 7253 3233 eller dagplejen på telefon 7253 4300.

For yderligere kommentarer kontakt formand for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen, på tlf.: 7253 1715 eller kaa@fmk.dk