Gratis lungetjek på Lungedagen

På Lungedagen den 21. november tilbyder Det Mobile Sundhedscenter et lungetjek til alle forpustede borgere.

Går du rundt og mister pusten, men slår det måske hen med dårlig form eller alder? Åndenød, hoste og pibende vejrtrækning i mere end to måneder kan være tegn på en kronisk lungesygdom. Jo hurtigere du opdager den eventuelle lungesygdom, jo mere kan du få ud af den luft, du har.

I Danmark har op mod 600.000 danskere en kronisk lungesygdom, men alt for mange ved ikke, at de er syge. Udfordringen ved alle kroniske lungesygdomme – også de mere sjældne typer – er, at symptomerne kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem eller bortforklare dem med fx dårlig form eller alder.

Få et lungetjek på Lungedagen

En lungefunktionsmåling kan give en indikation på, om du er syg, og kan hurtigt afsløre, om der er behov for et besøg hos lægen.

På Lungedagen den 21. november tilbyder Det Mobile Sundhedscenter sammen med Lungeforeningen, at du kan få foretaget et lungetjek. Derudover kan du få information om symptomer på kroniske lungesygdomme som fx KOL eller en snak om røgfrihed, vejrtrækning, træning og medicin. Det sker lige her:

  • Faaborg Apotek, Herregårdscentret 6, 5600 Faaborg, kl. 10-12
  • Ringe Bibliotek, Algade 40, 5750 Ringe, kl. 14-16

Kontakt

Anne-Mette Toft, mobil 72 53 63 31