Stor legepark åbner i Nr. Lyndelse

Søndag den 7. oktober åbner dørene til den længe ventede Carl Nielsen Lege- og Bypark i Nr. Lyndelse. Legeparken, der løb med sejren, da Faaborg-Midtfyn Kommune uddelte borgerbudget første gang i 2015, forventes at blive et yndet udflugtssted.

På søndag den 7. oktober kl. 13.00 er borgerne i Nr. Lyndelse og børnefamilier fra nær og fjern inviteret til åbning af den nye Carl Nielsen Lege- og Bypark, der ligger ved Skullerodsholm Aktivitetshus i Nr. Lyndelse.

Formand for legeparken Sarah Primsø håber, at mange vil tilbringe søndag eftermiddag med at indvie den nye legepark.

”Vi er stolte over endelig at kunne indvie den første del af Carl Nielsens Lege- og Bypark. Det er et stort område, der inviterer til både leg og ophold, så vi håber, at rigtig mange vil få glæde af det. Samtidig er det gratis at besøge og bruge legeparken, og derfor håber vi, at den vil blive et yndet udflugtssted,” fortæller Sarah Primsø.

Søndag er det selve lege- og byparken, der åbner, mens der arbejdes videre med et stort indendørsområde, hvor der både vil være toiletfaciliteter, mulighed for at spise sin madpakke samt deltage i forskellige indendørsaktiviteter.

Legeparken har fået sit navn efter den verdensberømte komponist Carl Nielsen, der er født og opvokset i Nr. Lyndelse, og som den dag i dag danner inspiration for udviklingen i området. 

Borgerbudget skød legepark i gang

Første gang Faaborg-Midtfyn Kommune uddelte borgerbudget i 2015, gik hele beløbet på 500.000 kr. til borgerforslaget om at etablere Carl Nielsen Legepark. Derfor glæder formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (O) til at klippe snoren til legeparken på søndag:

”Det er en helt særlig dag. Vi har ventet i spænding på at se Carl Nielsen Lege- og Bypark blive en realitet, og det er fantastisk at se, hvordan et stort engagement i et lokalområde nu resulterer i en legepark, som rigtig mange gerne skulle få glæde af,” udtaler Anne Møllegaard Mortensen.

Om borgerbudgettets betydning for Carl Nielsen Lege- og Bypark, fortæller Sarah Primsø:

”Havde vi ikke fået borgerbudget dengang, så havde vi ikke fået en legepark i Nr. Lyndelse – og slet ikke en i den størrelse, vi nu får. Borgerbudgettet har udover de konkrete midler nemlig betydet, at vi har kunnet få en lang række fonde til at støtte projektet. Det gør, at vi for eksempel også kan etablere et indendørs område.”

Uddeling af borgerbudgettet er siden 2015 blevet ændret, så de 500.000 nu fordeles og uddeles i kommunens tre egne: Forstadsbåndet, Ringe-egnen og Faaborg-egnen. Efter en 4-årig forsøgsperiode er borgerbudgettet fra 2019 blevet permanentgjort. 

Kontakt

Sarah Primsø, formand for Carl Nielsen Lege- og Bypark, mobil 27 21 83 62

Anne Møllegaard Mortensen, formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, mobil 72 53 16 90