To kulturtilbud fra Faaborg-Midtfyn i finale om prestigefyldt kulturpris

Den kulturelle rygsæk og Øhavsmuseets snorkelformidling er begge gået videre til finalen om at modtage Den Fynske Kulturpris 2018, der uddeles fredag den 16. november 2018.

Kulturen har en stor plads både i hverdagen og i udviklingen af Faaborg-Midtfyn Kommune, f.eks. når det handler om at danne og uddanne skoleelever i hele kommunen, og når der skal trækkes turister til. Det anerkendes nu i forbindelse med uddelingen af Den Fynske Kulturpris 2018, hvor netop kommunens tilbud til alle skoleelever Den kulturelle rygsæk og Øhavsmuseets snorkelformidling af det undersøiske landskab er blandt de fem finalister.

”Jeg er rigtig glad for og stolt over, at både Den kulturelle rygsæk og Øhavsmuseets snorkelformidling er gået videre til finalen. Det er et flot skulderklap at blive udtaget”, fortæller formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (O).

Både den kulturelle rygsæk og Øhavsmuseet er blandt kommunens signaturprojekter og skal være med til at løfte udviklingen i kommunen.

”Den kulturelle rygsæk giver alle elever i Faaborg-Midtfyn helt unikke kulturelle oplevelser, hvor de ikke bare er tilskuer eller tilhører, men hvor de selv får lov til at prøve kræfter med kunsten. Det er med til at udvide deres horisonter og deres syn på verden og samtidig gøre dem i stand til selv at kunne udtrykke sig gennem kulturen. Vi er sikre på, at det har stor betydning for deres videre vej igennem livet, at de har fået kunst og kultur med i rygsækken,” siger Anne Møllegaard Mortensen og fortsætter:

”Øhavsmuseet er en kulturinstitution, vi forventer os rigtig meget af. Derfor har vi valgt at bidrage til museets udvikling til at blive et moderne formidlings- og oplevelsescenter, der på en anderledes og medrivende måde kan fortælle historien om egnen. Snorkelformidlingen er et eksempel på, hvordan kulturformidling kommer til at se ud i fremtiden på Øhavsmuseet, og det er derfor en vigtig anerkendelse at få,” fortæller Anne Møllegaard Mortensen.

Kontakt

Anne Møllegaard Mortensen, formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, mobil 72 53 16 90

Annette Wognsen Frederiksen, kommunikationskonsulent, mobil 72 53 11 73