150 millioner kroner til den fynske forstad Årslev

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune har valgt at investere godt 150 mio. kr. i Årslev tæt på Odense. Investeringerne skal være med til at gøre området endnu mere attraktivt for potentielle tilflyttere og investorer.

Forstaden Årslev ligger 15 kilometer fra centrum af Odense og blot en cykeltur fra vækstområdet i det sydlige Odense med universitet, robotklynger og kommende supersygehus.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over den brede politiske vilje til at investere i Årslev.

"Vi har som kommune et mål om at blive 3000 flere borgere frem mod 2030, og 1200 af dem skal bo i Årslev. Det gør området til et af vores vigtigste byudviklingsområder," fortæller han og forsætter:

"I Årslev har du naturen lige uden for døren og storbyens tilbud tæt på. Krydrer du det med landsbyfællesskabet, så har du svaret på, hvorfor Årslev allerede i dag er et attraktivt sted at slå sig ned."

Massive investeringer

Over de næste fire år investerer Faaborg-Midtfyn Kommune derfor godt 150 millioner kroner i udviklingen af Årslev. Penge, der blandt andet skal bruges til infrastruktur, en ny daginstitution, udvikling af en ny bymidte og bypark samt forberedelse til etablering af en ny bæredygtig bydel.

Udviklingen af byen tager afsæt i to arkitektforslag fra Vandkunsten samt Holscher Nordberg og STED, der sidste år vandt arkitektkonkurrencerne om at skabe henholdsvis en ny bæredygtig bydel og en samlende bymidte.

Hans Stavnsager er klar med en invitation til foråret til interesserede investorer:

"Det er to fantastiske arkitektforslag, vi nu går i gang med at realisere. Vi er som kommune klar med de første investeringer i millionklassen og går i gang med de første tiltag i 2020, hvor vi også inviterer potentielle investorer til Årslev. Jeg er sikker på, at mange vil blive begejstret, når de ser vores planer om at skabe både en levende og rekreativ bymidte og en helt ny bydel med blandede boformer og varierede boligtyper."

Fakta om Årslev

Forstaden Årslev ligger på grænsen til Odense Kommune og med 15 km til Odense Centrum. Med skove og badesøer er området et rekreativt helle, samtidig med at god infrastruktur med både tog, motorvej og supercykelsti til Odense gør det hurtigt og nemt at komme ud og hjem. Der bor 4000 indbyggere i Årslev. Byen er blandt andet kendt for at have skabt Region Syddanmarks mest levende mødested i den nedlagt skosålefabrik Polymeren.

Yderligere oplysninger

Borgmester
Hans Stavnsager,
mobil 72 53 17 14

Pressekontakt
Annette Wognsen Frederiksen,
mobil 72 53 11 73