Arkitekturen bliver debatteret på Polymeren

Faaborg-Midtfyn Kommune afholder debatarrangement i Årslev, som en del af Arkitekturens Dag den 7. oktober. Der er fri entré, og alle er velkomne.

For femte år i træk fejrer Faaborg-Midtfyn Kommune den landsdækkende begivenhed Arkitekturens Dag. Denne gang bliver der særligt fokus på kommunens arkitekturpolitik og større udviklingsprojekter i Faaborg og Årslev, når der afholdes paneldebat den 7. oktober klokken 19. 

Polymeren er et vigtigt omdrejningspunkt i Årslev, og kulturstedet er valgt som scene for debatten, hvor flere interessante navne har meldt deres ankomst. 

Foruden repræsentanter fra Faaborg-Midtfyn Kommune, der til dagligt arbejder med kommunens arkitekturpolitik, vil borgmester Hans Stavnsager (S) byde velkommen og kommunalpolitiker Torben Smith (SF), Jens Kvorning (Kunstakademiets Arkitektskole) samt Katrine Østergaard Bang (Akademisk Arkitektforening) vil være i panelet.

Sidstnævnte forklarer, hvorfor det er vigtigt at sætte fokus på arkitekturpolitikken i bred forstand:

”Visioner gør det ikke alene - der skal være redskaber, som sikrer, at arkitekturpolitikken kan føres ud i livet. Det handler om at italesætte arkitekturpolitik som noget, der danner afsæt – eller forudsætningen – for at skabe de bedste rammer om det gode liv. Arkitekturpolitik vedkommer os alle og handler netop ikke om ikonbyggeri og dyre materialer, men også om alt det ind imellem.”

Interessant debataften i vente

Det bliver en aften med flere spændende debatter. Alt sammen for at få større effekt af og gennemslagskraft i arkitekturpolitikken, så alle borgere får noget ud af den.

”Jeg har sagt ja til at sidde i panelet som repræsentant for Teknik- og Miljøudvalget, hvor jeg er medlem. Jeg forventer blandt andet en debat om vores ret restriktive politik, når vi laver bevarende lokalplaner. Jeg tilhører nok den fløj, der hælder til en mindre restriktiv bevaringspolitik. Måske får vi også en kommentar til forslaget om kommuneplanen, hvor kommunens kulturarv omtales grundigt og hvor der er enkelte eksempler, som jeg er kritisk overfor,” fortæller Torben Smith (SF) om hans forventninger til aftenen. 

Foruden debatten vil der også være præmiering af årets bedste bidrag til beboer eller myndighed, der har ydet en indsats for at bevare eller tilføre arkitektonisk kvalitet til Midtfyn. Det er foreningen By og Land Midtfyn, der uddeler prisen.

Yderligere oplysninger

Katrine Østergaard Bang, arkitekt MAA,
Akademisk Arkitektforening,
mobil 30 85 90 14

Projektleder fra Faaborg-Midtfyn Kommune
Hanne Raunsmed Andersen,
mobil 72 53 20 80

Torben Smith,
kommunalpolitiker,
mobil 72 53 16 96
 

Pressekontakt
Mikkel Mandrup,
mobil 72 53 11 72