Bred vifte af virksomheder og uddannelser kommer på Jobmesse Fyn 2019

Når årets jobmesse finder sted den 12. september, er en lang række virksomheder og uddannelser klar til at vise sig frem. Den jobsøgende kan derfor dykke ned i en bred vifte af muligheder på arbejdsmarkedet.

Mange virksomheder – både store og små, offentlige og private - har meldt sig klar til at deltage på Jobmesse Fyn 2019 i Odense Congress Center.

Og der vil på messen være en bred vifte af brancher repræsenteret: Industri, transport, landbrug og gartneri, bygge- og anlæg, it-virksomheder og vikarbureauer er nogle af dem, mens også en række uddannelsesinstitutioner er på deltagerlisten.

De besøgende kan også høre en række oplægsholdere, der er klar til at fortælle om jobs, arbejdsopgaver, arbejdspladser og vejen dertil.

”Det er glædeligt, at så mange forskellige virksomheder har lyst til at deltage og fremvise de mange jobmuligheder, der ligger derude,” siger Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

”Vi har i øjeblikket et arbejdsmarked, hvor der inden for visse brancher, for eksempel industri og byggeri, er stor mangel på arbejdskraft. Det betyder også, at nogle ledige med fordel kan kigge på disse brancher –også selvom de tidligere har lavet noget andet. Der kan være jobåbninger mange steder, også hvor man ikke lige havde forestillet sig det, og dét kan Jobmesse Fyn være med til at synliggøre.”

Som noget nyt i år er Dansk Handicap Organisation også inviteret med. Siden starten af 2019 er der et særligt stærkt politisk fokus på gruppen af borgere med handicap, hvilket også afspejles i Jobmessen.

Jobmessen er et resultat af det gode samarbejde mellem fynske Jobcentre og a-kasser

Med en fælles fynsk Jobmesse tydeliggøres det, at de fynske kommuner vil skabe kvalitet for de fynske virksomheder og ledige borgere. Forud for Jobmessen har a-kasser og jobcentre bidraget for at sikre en bredde, som gerne skal afspejle virksomheders mangel på arbejdskraft.

A-kassernes bidrag har blandt andet resulteret i det brede fokus på målgrupper lige fra ufaglærte til faglærte med korte, mellemlange og lange uddannelser - ligesom seniorer er repræsenteret som en særlig gruppe af arbejdstagere.

”Det har en stor betydning for de fynske kommuner, at vi sammen gennemfører et så stort arrangement. Med Jobmesse Fyn ønsker vi at sende det signal, at vi er her for vores virksomheder, og vi er her for vores ledige borgere. Hvis vi via Jobmessen hjælper til at skabe gode match mellem ledige og virksomheder med rekrutteringsbehov, så har vi nået vores mål med Jobmessen,” siger Søren Steen Andersen, borgmester i Assens kommune.

Kort om jobmessen:

  • Messen afholdes 12. september kl. 10-15 i Odense Congress Center
  • Sidste år besøgte mere end 5.500 gæster messen
  • I år er op mod 120 stande repræsenteret på jobmessen.
  • Messen er et samarbejde mellem a-kasserne på Fyn og jobcentrene i Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyns, Nyborg, Odense og Svendborg kommuner. I år er FaaborgMidtfyn og Assens kommuner tovholdere.
  • Alle fynske 10. klasser er inviteret til jobmessen fra kl. 13-15, der vil være oplæg særligt for denne gruppe

For flere oplysninger, kontakt:

Christian Blaschke,
afdelingsleder i Jobcenter Faaborg-Midtfyn,
tlf. 72 53 75 72

Anders Barkholdt,
afdelingsleder i Jobcenter Assens,
tlf. 29 46 03 19