Fernisering på Polymeren: Skoleelever udstiller deres kunstværker

Elever fra alle 7., 8. og 9. klasser i fri- og folkeskoler i den nordlige del af Faaborg-Midtfyn Kommune udstiller fra d. 15. til d. 24. november deres kunst på Polymeren i Årslev. Udstillingen skydes i gang med en fernisering fredag d. 15. november kl. 16.00 - 17.30, hvor elever, familier og andre kunstinteresserede deltager – alle er velkomne!

Eleverne har produceret deres kunstværker i forbindelse med Den kulturelle rygsæks forløb ‘Kulturarv - kan man måle hellighed?’. Den kulturelle rygsæk er skabt af Faaborg-Midtfyn Kommune og skal sikre, at elever i folke- og friskoler i kommunen møder kunst og kultur på inspirerende og nytænkende måder.

På forløbet har eleverne bl.a. besøgt Finstrup Kirkeruin ved Diernæs sammen med formidlere fra Øhavsmuseet og har efterfølgende haft besøg i klassen af en kunstner, der har hjulpet eleverne med deres produktfremstilling. De udstillede produkter skal hver især vise, hvad man som museumsgæst kan få ud af at besøge et sted som Finstrup kirkeruin.

Om forløbet "Kulturarv - kan man måle hellighed?"

  • Den kulturelle rygsæk er skabt ud fra troen på, at musiske og kreative aktiviteter i skolelivet vækker nysgerrighed og introducerer skæve og anderledes veje til verden. Når eleverne får kunsten ind i skoledagen, rejser de spørgsmål, de ellers ikke ville stille og får flere synsvinkler, holdninger og måder at tænke på. Det giver dem en kulturel ballast og ruster dem til et længere uddannelses-forløb og et aktivt arbejds- og kulturliv.
  • Forløbet er helt nyt og henvender sig til fagene historie, kristendomskundskab og samfundsfag. I forløbet skal eleverne arbejde med kulturbærende elementer i deres lokalområde.
  • Udstillingen kan ses fra fredag d. 15. november til og med søndag d. 24. november på Polymeren, Stationsvej 69, Årslev.

Undervisningsmaterialet til forløbet kan ses her

Læs mere om Den kulturelle rygsæk 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Den Kulturelle Rygsæk/Faaborg-Midtfyn Kommune er du velkommen til at kontakte skolekonsulent Mette Strøm Dybdahl på mestd@fmk.dk eller 72 53 32 43.